Massimiliano Rella o gastronomiji Istre

VRSNI FREELANCE NOVINAR POSJETITI ĆE ISTRU
Na inicijativu Upravnog odbora za turizam Istarske županije, u Istri će od petka 4. do nedjelje 7. rujna boraviti Massimiliano Rella vrsni talijanski freelance novinar, specijaliziran za gastronomiju, turizam i suvremenu umjetnost u Istri. Rella surađuje sa specijaliziranim revijama i vodičima kao što su Agrisole, Bell'Europa, Identità Golose, Revue Vinicole, Ristoranti, Pianeta Hotel, Sapori d'Italia, Sole24Ore (sud, roma, centro nord), Viaggiando, Vigne&Vini, VS i drugima. Dogovoren je njegov skori dolazak u Istru, te je pripremljen prigodni program obilaska koji će zasigurno rezultirati opširnim informativno - promotivnim, autorskim člankom, ili više njih, o istarskoj turističkoj i gastronomskoj ponudi, koji će u narednom razdoblju biti objavljen u većini gore navedenih revija i vodiča koji tretiraju ovu ili njoj srodne tematike.
Program predviđa obilazak, kako većih priobalnih turističkih središta Istre s prezentacijom njihove ponude, tako i manjih tipičnih istarskih ribarskih mjesta, uz nezaobilazan obilazak živopisnih srednjevjekovnih istarskih gradića u unutrašnjosti. Od gastronomske ponude, predviđeno je kušanje, u pravom redu, morskih specijaliteta u ponajboljim restoranima našeg poluotoka, ali i doživljaj autentične istarske konobe, s kušanjem autohtonih proizvoda, svojstvenih za središnju Istru. Usto, predviđene su i degustacije u ponajboljim vinskim podrumima Istre, kao i obilazak ovdašnjih najkvalitetnijih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja. (REX)