Martišnjak z muštaci – edukativno predavanje i u Pazinu

PETAK 24. STUDENOGA 18.30 SATI, DC VELI JOŽE
Kako je studeni mjesec koji je diljem svijeta prepoznatljiv i po pokretu "Movember", u kojem se pažnja javnosti skreće na muško zdravlje, odnosno potiče jači spol na godišnji pregled prostate i testisa, Udruga "Martišnjak z muštaci", čiji je glavni pokretač i inicijator urolog Predrag Mamontov, održat će petnaest radionica diljem istarskih gradova i mjesta i u fokus svog djelovanja staviti muškarca.

Udruga „Martišnjak z muštac“ osnovana je u srpnju 2017. godine koja promiče prevenciju i očuvanje muškoga zdravlja. Namjera im je da na inovativan, zabavan, kreativan, zanimljiv i nekonvencionalan način daju potporu inicijativi koja želi ukazati na važnost borbe protiv tumora prostate i testisa te psihičkih poremećaja kod mlađih muškaraca i na taj način podići svijest o bolestima muškaraca modernoga doba.  25% mladih muškaraca umre do 50. godine života jer nisu „osviješteni“. Tumor prostate najčešći je tumor kod muškaraca u razvijenim zemljama. Tumor testisa je bolest mlađih muškaraca između 15 i 40 godina. Iz tih razloga žele potaknuti muškarce na pravovremene i redovite preglede kako bi se bolest otkrila u samome začetku kada je liječenje uspješno.

Edukativno predavanje će se održati u petak, 24. studenog 2017. godine s početkom u 18,30 sati u Društvenom centru Veli Jože Pazin.  Predavači će biti Dr. Ivica Šain, Dr. Eva Zorijan Sponza i Dr. Predrag Mamontov.       

Predavanje je namijenjeno općoj populaciji.

(REX)

Facebook komentari