Martin Scorsese: U sitne sate

KLUB PULSKE FILMSKE TVORNICE, ČETVRTAK, 14. LIPNJA U 21 SAT
Američkom crnohumornim trilerom redatelja Martina Scorsesea „U sitne sate“ o ludoj newyorškoj noći u životu paranoičnog čovjeka koji se nikako ne uspjeva vratiti kući nastavlja se ovoga četvrtka, 14. lipnja, u 21 sat program Kluba Pulske filmske tvornice. Ulaz je slobodan!

Programer Paul Hackett u kafiću upoznaje izvjesnu Marcy  te dobiva njezin telefonski broj. Nazove ju te dogovara sastanak u njezinom stanu. Upoznaje Marcyinu cimericu, kvazi umjetnicu Kiki, nakon čega iznenada dobiva napadaje loše vibre te se odluči vratiti kući. Tokom noći susreće se s poludjelim vozačima taksija, mrtvim ženama, nespretnim provalnicima, nestabilnim konobaricama, uplašenim izbacivačima i mafijašima. A strah da se neće vratiti kući sve je veći.

Nakon otkazivanja snimanja Posljednjeg isusovog iskušenja Scorsese je opet osjetio da mu se karijera nalazi na kritičnoj točki. Primjetio je da u komercijalnom svijetu osamdesetih visoko stilizirani i osobni filmovi iz sedamdesetih, na kojima su on i drugi izgradili svoje karijere, nisu više uživali isti status, te se odlučio na gotovo potpuno novi pristup svom radu. S filmom U sitne sate vratio se na gotovo "underground" stil snimanja filmova - njegov način da ostane živ.
    
Martin Scorsese: U sitne sate ( After Hours), crna triler komedija, 1985., 95', USA
Producenti: Robert F. Colesberry, Griffin Dunne, Amy Robinson
Scenarist: Joseph Minion
Glavne uloge: Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Verna Bloom, Linda Fiorentino
Glazba: Howard Shore
Snimatelj: Michael Ballhaus
Montaža: Thelma Schoonmaker

(REX)

Facebook komentari