Marino Raunić iz Pule i Martin Močibob iz Motovuna pobjednici PhotoCity 2019 natječaja

IZLOŽBA OSTAJE OTVORENA DO 31. KOLOVOZA
U subotu 10. kolovoza u lovrečkoj Galeriji 'Placa' svečanošću dodjele priznanja najboljima na ovogodišnjem natječaju zaključen je PhotoCity 2019.

Marino Raunić iz Pule dobitnik je nagrade za najbolju fotografiju natječaja, a Martin Močibob ima najbolju kolekciju na zadanu temu 'Istria - Terra magica'. Tročlani žiri iz triju zemalja odlučio je da je fotografski rad 'Pomerski zaljev' Marina Raunića najuspješniji. Drugu nagradu osvojila je Sonja Bajramović iz Valture, odnosno Ližnjana s fotografijom iz svoje kolekcije 'San o vitezu' dok je najuspješniji spoj 3 fotografije Martina Močiboba pod nazivom 'Ladanjska vila' osvojio žiri koji mu je dodijelio nagradu za najbolju kolekciju.

Dok je za prvo i drugo nagrađene organizator pripremio novčane nagrade, dobitnik nagrade za najbolju kolekciju ima privilegiju izlagati u Galeriji 'Placa' vlastitu samostalnu izložbu iduće godine.

Žiri u sastavu Lavoslava Benčić, Carlos David i Dušan Grbac su pored nagrađenih dali posebnu pohvalu Kristini Samaržiji, Davoru Žerjavu i Janku Belaju. Žiri je također imao u obvezi odabrati fotografije za izložbu u galeriji 'Placa' koja se tom prigodom i otvorila. Postav izložbe osmislila je Lavoslava Benčić, ujedno i predsjednica žirija.

Izložba ostaje otvorenom do 31. kolovoza ove godine.

Svečanost je bila dio obilježavanja Dana općine Sv.Lovreč i upotpunila je program kulturnog i zabavnog ljeta u Svetom Lovreču.

(Rex/foto:Doriano Orbanić)

Facebook komentari