Manuel Angelini osvojio 2. mjesto kolekcijom fotografija ‘Trenerske brige’

NA 11. IZDANJU MEĐUNARODNE IZLOŽBE SPORTSKE FOTOGRAFIJE 'ODLUČUJUĆI TRENUTAK 2019'
Manuel Angelini, fotoreporter Regional Expressa, osvojio je drugo mjesto kolekcijom fotografija naziva "Trenerske brige“ na 11. izdanju međunarodne izložbe sportske fotografije "Odlučujući trenutak 2019" koja je održana u ponedjeljak, 2. prosinca u Galeriji Principij u Rijeci.

Cilj je ovog natječaja i izložbe prikazati neponovljive trenutke atraktivnosti, dramatičnosti, raznolikosti sporta i sportskih ambijenata te na taj način afirmirati i promovirati sport.

Na natječaju je ove godine sudjelovalo 86 autora s 567 fotografija iz 12 hrvatskih županija te iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Austrije.

Stručno povjerenstvo kojeg čine doc.dc.dr.sc. Saša Ceraj, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije, mr.sc. Sonja Sišić, pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, Darko Ivošević, glavni tajnik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, Nikola Kurti, službeni fotograf ZS PGŽ-a i Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka odabralo je sljedeće radove kao najbolje:

1. nagrada
Kupljenik Nataša, Sportsko penjanje – Snaga, Slovenija

2. nagrada
Angelini Manuel, (kolekcija) Nogomet – Trenerske nevolje, Istarska županija

3. nagrada
Peroš Denis, Enduro Cross – Start, Zadarska županija

Nagrada za Fair play
Dugandžić Vladimir, Košarka – Sport i prijateljstvo, Splitsko-dalmatinska županija

Na izložbi je prikazano 55 djela 33 autora, od kojih je, osim nagrađene kolekcije, izloženo još pet fotografija Manuela Angelinia koje zastupaju istarski sport, a to su redom „Low Kick“, „Uspon“, „Zen“, „Udarac lijevom“ i „Neizvjesnost“.

(REx/foto:Gorana Tabain Angelini)

Facebook komentari