Manolo Marquez Roca: Htio bi igrati španjolskim stilom, ali…

PREDSTAVLJEN GLAVNI TRENER ISTRE 1961
Jučer je na tiskovnoj konferenciji u Istri 1961 predstavljen novi trener Manolo Marquez Roca o kojem je odmah na početku sportski direktor Pepe Calderon rekao: Na današnjoj tiskovnoj konferemnciji došli smo da vas upoznamo s novim trenerom Istre 1961. Manolo Marquez Roca je rođen u Barceloni i prošao je sva tri najviša ranga španjolskog nogometa, treću ligu, drugu i Primeru, gdje je vodio Las Palmas na početku lige. Osim toga vodio je drugu momčad Espanola, da bi s drugom momčadi Las Palmasa izborio ulazak u viši rang, što mu je i donijelo posao prvog trener Las Palmasa. U klubu nije bilo dvojbe oko izbora trenera, jer vjerujemo da će Roca izvući maksimum i sve što može od igrača koji mu budu stavljeni na raspolaganje.

Kod kratkog predstavljanja trener Manolo Marquez Roca iznenadio je sve prisutne kad je krenuo govoriti na hrvatskom jeziku, naglasivši da je ubrzano krenuo učiti jezik s nadom da će ga naučiti, iako mu je jako težak, te je na pitanja odgovorao na španjolskom uz prijevod team managera Davora Radmanovića.

Krenimo sa rezimeom prva dva tjedna priprema, koliko ste zadovoljni?
- Svaki početak je težak, pa tako i ovaj moj u Puli, zadovoljan sam jer svi igrači dobro rade, svi si pomažu međusobno što je vrlo važno.

Koliko ste upoznati sa snagom 1.HNL ?
- Ja i moj stručni stožer pogledali smo puno videa i utakmica, dosta sam pričao i sa bivšim trenerom Rudeša, a veliku pomoć imam i od bivšeg trenera Darka Raića Sudara koji me je puno upoznao sa snagom klubova i lige. Znam da su tu tri jaka kluba, Dinamo, Hajduk i Rijeka, a kao četvrti tu je Osijek, dok se ostali bore za ostala mjesta.

Da li vam je cilj da Pula bude tranzitna luka za igrače ili želite ustaliti momčad na dvije - tri godine?
- Teško mi je pričati o budućnosti, prvo se treba posložiti dobra ekipa, pa po tome će se i formirati momčad i vidjeti kako dalje, a glavni cilj je da mlađi igrači sazriju, te da što prije upoznamo 1.HNL.

Koji način igre bi te željeli da Istra 1961 preferira?
- Volim španjolski način igre s puno dodavanja i kombiniranja, ali jedno je što se želi, a drugo je što se može ostvariti. Moram se kao trener prilagoditi momčadi koju imam te sredini u koju sam došao, jer ja sam došao u Hrvatsku, a nije Hrvatska došla kod mene.

Kako to da je igrač Arona Sane, koji je prošle sezone debitirao u prvoj momčadi Atletico Madrida, došao u Pulu?
- Vidio je da u Atletico Madridu neće imati baš previše mjesta, mi smo mu prezentirali naš projekt u Puli, te je on prihvatio i nema tu nikakvih misterija.

Kako vam se sviđa Pula i Istra?
- Pula je predivna, isto kao i cijela regija Istra, i klima i ambijent su dosta slični Barceloni, a kako će biti po zimi, tek ćemo vidjeti.

Na kraju recite prognozu utakmice Hrvatska - Engleska?
- Ne znam tko će igrati u finalu, ali znam da je moja želja Hrvatska.

(Dorijan Vrkljan/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari