Manifestacije na pulskoj tržnici tijekom listopada

''IDEJAKREACIJAPROIZVOD'', MIRISI I OKUSI ISTRE...
I u listopadu se nastavlja s održavanjem manifestacija na pulskoj centralnoj tržnici. Naime, već od 3. do 5. listopada na poznatoj lokaciji pored zgrade pulske tržnice održat će se manifestacija IdejaKreacijaProizvod. Manifestacija promovira, educira i predstavlja želju za zaštitom vrijednosti ručnog rada te prirodnih proizvoda. Organizator manifetacije želi naglasiti da s većim znanjem postajemo svjesniji i odgovorniji prema sebi, okolini, prirodi. A kroz izradu ručnog rada čovjek se ostvaruje kao kreativno i jedinstveno biće. Svaki ručni rad izražava osobnost autora te je to ujedno još jedan razlog i plus njegovoj vrijednosti. U sklopu ovog gostovanja na pulskoj tržnici, posjetitelji će moći upoznati proizvođače meda, mesnih prerađevina, sira, kolača, ručno rađenih cipela, drvenih uporabnih proizvoda.

Manifestacije u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula nastavit će se održavati dva puta mjesečno. Mirisi i okusi Istre (MiOI) subotom te HandMade by Markat (HMbyMarkat) petkom. Tako će ovaj mjesec MiOI biti u subotu 8. i 22. listopada, a HMbyMarkat u petak 7. i 21. listopada.

Navedenim manifestacijama pridružit će se ponovo udruženi OPG-i: OPG Zohil, OPG Vanda i OPG Tomi. Oni će vam ponuditi nove proizvode kao što su namazi od svježeg povrća - ovom prigodom moći ćete degustirati ljutu varijantu vege istarske paštete, ali i kupiti domaći češnjak, ljutu papriku. Bit će tu i chili umaka, sušenih pomidora, sušene ljute paprike. Posebna prezentacija bit će za novi sok - eko sok od domaće mandarine, limuna i narandže iz doline Neretve. Proizvod se zove Mandarin. OPG-i nastoje naći i stvoriti nove vrijednosti proizvoda koje bi ih istaknule na sve većem tržištu hrane. Ono što će ih odvojiti od drugih je upravo kvaliteta proizvoda, drugačija hrana, zdrave namirnice te u konačnici i novi okusi koje nude, a koje će kupci zasigurno prepoznati.  Uskoro će se većina tih proizvoda moći pronaći i u internet ponudi, a u tijeku je i osnivanje tvrtke "Jednostavno ljuto". (rex)

Facebook komentari