Mališani naučili kako sigurno prijeći cestu

ODRŽANA PROMETNO PREVENTIVNA AKCIJA 'SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om'   
AK "Pula-Rovinj" u suradnji s HAK-om Zagreb i Postajom prometne policije Pula, organizira već tradicionalno,  prometno preventivnu akciju "Sigurno u školu s HAK-om" za 1. razrede osnovnih škola i najstariju vrtićku skupinu. Akcija u kojoj su sudjhelovali brojni mališani, održana je i danas na pulskoj Portarati.

Uz savjete policijskih službenika i HAK-a, najmlađi pješaci imali su prilike na zabavan način naučiti kako sigurno prijeći cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, kao i kako se ponašati na prijelazu obilježenom semaforom.

Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa u PU Istarskoj Josip Lukić istaknuo je kako je ova akcija vrlo važna za djecu, pogotovo za prvašiće i djecu u vrtićima.
‘Akcija "Sigurno u školu s HAK-om" provodi se svake godine, a usmjerena je na edukaciju djece kako na siguran način ići od kuće do škole ili kako prijeći cestu’, rekao je Lukić i dodao da Policija u posljednjih godinu dana bilježi za 15% smanjenje stradavanja djece, a što je važno i da već duži niz godina tijekom rujna Policija ne bilježi stradavanje djece u zonama škola.

Akcija se organizira povodom početka školske godine na području cijele Hrvatske kako bi se djecu što kvalitetnije naučilo o ponašanju u prometu. Djeci su danas ujedno podijeljene brošure vezane za sigurno ponašanje u prometu.

Više fotografija u našoj foto galeriji na Facebooku Regional Exppress. (Piše/Foto: Doris Floričić)

Facebook komentari