Makedonski kulturni forum nastupa u Puli

PJEVAČKA GRUPA I ANSAMBL DESPINA U DOMU HRVATSKIH BRANITELJA
Dom hrvatskih branitelja u Puli, ovog će utorka, 22. svibnja s početkom u 20 sati ugostiti Makedonski kulturni forum iz Pule pod nazivom Despina.
Tijekom proteklih šezdesetak godina u nekoliko je generacijskih valova u Istru doselio veći broj Makedonaca koji su tu, pod blagim mediteranskim istarskim nebom i u susretljivoj, otvorenoj i prijateljskoj sredini zauvijek pronašli svoj novi dom.
Egzistencijalno i civilizacijski danas posve integrirana u novu sredinu, nevelika ali društveno živahna zajednica Makedonca predstavlja zanimljiv i vrijedan kamenčić u osebujnom istarskom multikulturnom mozaiku. U Istri, gdje su suživot i kultura najznačajnije civilizacijske tekovine, okupljeni u Makedonskom kulturnom forumu, Makedonci i mnogobrojni prijatelji Makedonije, makedonskog naroda i makedonske kulture, kroz svoje kulturne programe nastoje istarskoj, hrvatskoj i talijanskoj kulturnoj i društvenoj javnosti predstaviti golemo i vrijedno kulturno-povijesno nasljeđe i kulturna i duhovna postignuća makedonskog naroda. Pjevačka grupa i ansambl "Despina" prepoznatljiv su dio toga kulturološkog projekta koji kroz temperamentnu i diljem svijeta poznatu makedonsku pjesmu i glazbu sugestivnо svjedoči da je makedonski narod nezaobilazan dio velike europske obitelji i da je svojim kulturnim i duhovnim stvaralaštvom stoljećima pridonosio i danas pridonosi izgradnji suvremene europske civilizacije.
Makedonski kulturni forum iz Pule svoje programe ostvaruje zahvaljujući svesrdnoj potpori Istarske županije i Grada Pule. (REX)

Facebook komentari