Maja Klarić s Bookmobilom gostuje u Vodnjanu

PETAK, 16. LISTOPAD 2020. OD 15 SATI DO 18 SATI
U petak, 16. listopada 2020. Vodnjan će posjetiti Bookmobil, knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, pjesnikinje iz Šibenika.

Bookmobil je restaurirani Volkswagenov kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. To je prava književna pozornica, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

Bookmobil će biti parkiran u Trgovačkoj ulici, uz Knjižnicu Vodnjan od 15 do 18 sati.

PROGRAM:

RAZMJENA KNJIGA – od 15 do 18 sati

Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima!

PUT OKO SVIJETA KROZ POEZIJU – u 16 sati

Majine zbirke pjesama „Život u ruksaku“, „Nedovršeno stvaranje“ i „Quinta Pitanga“ te prozni putopisi „Vrijeme badema“ i „Približavanje zore“ donose njezina putnička iskustva sa svih krajeva svijeta – od europskih zemalja preko Južne Amerike i Japana, natrag kući preko Bliskog Istoka. Kroz čitanje poezije iz svih tih zemalja Maja će nas povesti na put oko svijeta viđen očima jedne pjesnikinje, planinarke, hodočasnice i moderne pustolovke. Svi su dobrodošli na ovu pjesničku karavanu!

RADIONICA BLACKOUT POEZIJE – u 17 sati

Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz već gotovih tekstova pomaže razvitku kreativnosti i potiče na pisanje. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se oboji ili oblikuje po želji. Slikopjesme koje nastaju na radionici možete ponijeti sa sobom ili nekome darovati! Radionica je besplatna i prikladna za sve uzraste, a sve potrebne materijale osigurava organizator.

(REX)

Facebook komentari