Lučić spasio nemoćnu Istru 1961 od većeg poraza

ISTRA 1961 - OSIJEK 0:2
Istra 1961 je danas bila kao ispuhani balon i ova stanka im izgleda nije dobro došla, jer protiv Osiječana nisu bili niti blizu osvajanju bodova, ali niti blizu igri koju su prikazivali prije stanke. Tek su ulaskom Levitta i Bandea u zadnjih 10 minuta izgledali malo bolje, ali nedovoljno ili prekasno za preokret.

Naime, samo fantastični golman Ivan Lučić je krivac što Osijek nije na odmor otišao s većom razlikom od 1:0.

U 16. minuti prva velika prilika za Osijek, nakon ubačaja iz slobodnog udarca glavom puca Mierez, Lučić sjajno brani. U 30. minuti zabio je bivši Istrin igrač Mierez. Santini je odlično proigrao Žapera, koji ubacuje loptu u peterac, tamo je najbolje postavljen Mierez i u padu nogom zakucava za 1:0 gostiju. Samo minut kasnije, nova šansa za goste, Santini je izašao jedan na jedan s Lučićem, no vratar Istre opet lijepo brani. U 35. minuti Bohar je nabacio iz slobodnjaka, Santini puca glavom, ali Ivan Lučić brani fantastično. Kad smo pomislili da Lučić ne može bolje od ovoga do sada, slijedila je nevjerojatna obrana vratara Istre!

Prvo je Lučić skinuo dobar pokušaj Miereza nogom, uslijedio je ubačaj Bočkaja nakon kojeg je najviši opet bio Mierez, iako su svi već vidjeli loptu u golu, Lučić je fantastičnom paradom izbio loptu.

U drugom dijelu Puljani nisu imali nekih velikih prilika osim poništenog gola Ivančića, jer je navodno asistentu Hari prije ubačaja lopta pobjegla izvan granica igrališta. Kažemo navodno, jer u snimci se to nije moglo vidjeti. Potvrda pobjede Osijeka stigla je u 88. minuti, Bočkaj je prošao po lijevoj strani i predao loptu Ercegu, koji se izvukao na desnu nogu i lijepo i neobranjivo pogodio daljnji kut Lučićevog gola.

ISTRA 1961 - OSIJEK 0:2 (0:1), Strijelci: 0:1 Mierez (30), 0:2 Erceg (88).

ISTRA 1961: Lučić - Šutalo, Perković (Bande 83'), Bosančić - Navarro, Perera (Levitt 78'), Ivančić, Gržan - Lončar (Špoljarić 46'), Lisica (Guzina 46'), Hara

OSIJEK: Ivušić - Guti, Škorić, Čeberko - Miloš (Silva 90+2'), Žaper (Jugović 80'), Vuković, Bočkaj - Bohar (Erceg 80'), Mierez (Pilj 90+2), Santini (Kleinheisler 71')

(rex/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari