Lovro Bulešić potpisao za Pulu 1981

NOVO POJAČANJE KK PULE 1981 JE I JUNIOR GVIDO GUŠTIN IZ PAZINA
Lovro Bulešić, pulski košarkaš koji je proteklih nekoliko sezona proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, novi je igrač Pule 1981. Za 21-godišnjeg beka ovo će biti povratak u bijelo-plavi dres s obzirom na to da je za Puležane nastupao i u kvalifikacijama za Prvu mušku ligu 2017. godine.

Bulešić je ponikao u Stoji, za koju je igrao u svim omladinskim kategorijama, kao i za seniore u A2 ligi Zapad, nakon čega je uz studij nastupao za Monroe College iz New Yorka. Ovaj se 194 centimetara visok igrač može pohvaliti i nastupom za hrvatske reprezentacije U-14 i U-18.

"Pula je moj životni grad, zaista sam sretan što sam se vratio" - izjavio je Lovro nakon potpisa ugovora te dodao: "Dosta je faktora presudilo da se odlučim za povratak, ali ključan je bio trener Sandro Nicević, vjerujem da nas čeka dobra sezona, za grad, za klub i za mene. Želim da budemo prvaci i učinit ću sve što je u mojim mogućnostima da to ostvarimo".

Osim seniorskog pogona, bijelo-plavi rade i na popunjavanju omladinskih kategorija. Gvido Guštin, rođen 2001., jedan od najboljih juniora na istarskom poluotoku, potpisao je ugovor s Pulom 1981.

201 centimetara visoko krilo stiže iz Pazina, gdje je u prethodnim sezonama nastupao za sve mlađedobne kategorije, kao i za seniorsku ekipu u kojoj je bio jedan od najistaknutijih igrača u A2 ligi Zapad.

Guštin će biti na prvoj prozivci u ponedjeljak, a trener Sandro Nicević očekuje da mladi Pazinjan tijekom čitave sezone bude priključen seniorskoj ekipi Puležana. Također, bivši kadetski reprezentativac Hrvatske će najvjerojatnije dvojnom licencom biti registriran i za matični Pazin pa minuta u nadolazećoj sezoni ne bi trebalo manjkati.

(rex)

Facebook komentari