Lorencin: Suradnja IDS-a i SDP-a prerasla u partnerstvo

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI U PRIMORSKO GORANSKOJ ŽUPANIJI
Predsjednik Savjeta IDS-a Darko Lorencin i predsjednik SDP-a Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina potpisali su danas u Rijeci koalicijski sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima, čime je potvrđeno da će dvije stranke zajednički izići na lokalne izbore.
Koalicijskim je sporazumom utvrđeno da će IDS podržati kandidata za župana SDP-a u Primorsko-goranskoj županiji te da će izaći na izbore sa zajedničkom listom, a dok će raspored i broj mjesta na listi biti predmet usuglašavanja..
Cilj IDS-a je kako ističu, biti postojan i korektan partner. «Partnerstvo IDS-a i SDP-a Primorsko-goranske županije zasnovano je na programskoj orijentaciji. IDS je za SDP vrlo kvalitetan i dugoročan partner, što potvrđuju partnersko-koalicijski sporazumi od 2005. godine. Također, IDS i SDP zajednički obnašaju vlast i u Gradu Rijeci te su se pokazali kao ozbiljne stranke koje partnerstvo grade na programskoj orijentaciji. Glavni cilj IDS-a i SDP-a je doprinijeti boljem životu i kvaliteti života građana Primorsko-goranske županije», istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.   
«Ovo potpisivanje koalicije sa SDP-om za Primorsko-goransku Županiju, dokazuje kako je suradnja, u proteklom još važećem mandatu prerasla u partnerstvo na dulji rok. Radi se o dvije najrazvijenije županije u Hrvatskoj, gdje su pokazatelji gospodarstva najbolji i gdje je izvoz najzastupljeniji. Iskustva su obostrano pozitivna i dokazali smo da možemo zajednički upravljati dvjema županijama. Predstoji izrada kvalitetnih programa koje ćemo prezentirati našim biračima uz garanciju stabilnosti i obzirnosti antirecesijskim mjerama. Dokazali smo da smo sposobni prepoznati problematiku ovih prostora, izjavio je predsjednik Savjeta IDS-a» Darko Lorencin. (REX)

Facebook komentari