Ližnjan: potpisan Ugovor za financiranje projekta “Bravo za Zdravo”

OBRAZOVANJE MLADIH I DJECE O ZDRAVOJ PREHRANI
Dana 2. lipnja u prostorijama  Općine Ližnjan-Lisignano potpisan je Ugovor o financiranju projekta " Bravo za Zdravo" koji su zajednički potpisali Helga Može Glavan, Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i predsjednik Mjesnog odbora Šišan - Sissano, Alen Hero.

Projektu prijavljenom na Natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva „Mali projekti za bolje sutra“ dodijeljen je maksimalan iznos financiranja od 15.000 kuna za provođenje aktivnosti.

Projekt započinje u rujnu 2017., a opći cilj projekta je obrazovanje djece i mladih o zdravoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti te važnosti prevencije pretilosti i promocija zdravih stilova života i održivog razvoja u zajednici. Projekt se sastoji od radionica kuhanja zdrave hrane, predavanja nutricionista, organizirane biciklijade za djecu, orijentacije u prirodi, zajedničkog hodanja, raznih igrokaza te izložbe dječjih radova na temu zdrave hrane.

Voditelji projekta su Alen Hero i Ivana Antelli, a projekt će biti realiziran uz pomoć partnera Općine Ližnjan-Lisignano i udruge SRK Puls te mnogobrojnih volontera.

"Ovim projektom želimo riješiti problem pretilosti kod djece na području Općine Ližnjan i probuditi u njim svijest o važnosti svakodnevne tjelesne aktivnosti, te samim time unaprijediti njihovu kvalitetu života u zajednici." – izjavio je Alen Hero.

(rex)

Facebook komentari