Lionsi i ronioci Poreča za čisto podmorje porečke rive

NEDJELJA, 20. RUJNA 2020. U 10 SATI
U nedjelju 20. rujna 2020. sa početkom u 10 sati, Lions klub Poreč i Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč organiziraju akciju čišćenja podmorja porečke luke – rive od Hotela Palazzo do lukobrana-gata sa kojeg polazi brod za otok Sv.Nikola.

Akcija se organizira u povodu mjeseca ekologije koji je proglasila naša Lions clubs international organizacija kao i Distrikt 126 Hrvatska koji istovremeno organizira čišćenje podmorja na otoku Hvaru. Ronilački klub Poreč ovu aktivnost provodi već dugi niz godina, a po prvi puta će mu u tom poslu pomoći i porečki Lionsi.

Ronioci bi ronili i prikupljali otpad u podmorju i iznijeli ga na rivu, a Lionsi i njihovi mladi Leići bi im pomagali skupiti otpad i ubaciti u kontejnere koje će komunalno poduzeće Usluga d.o.o. Poreč postaviti na rivi. Akcija se provodi i uz podršku Lučke uprave Poreč.

"Sretni smo što možemo doprinijeti čišćenju podmorja za dobrobit i očuvanje prirode našeg Jadrana i obale Istre i osvješćivanju te potrebe kod svih građana i posjetitelja našeg predivnog mora. Udružimo snage za čisto podmorje i obalu." - kažu u Lions klubu Poreč.

(rex)

Facebook komentari