Sportska zajednica IŽ: Klubovi će ostati bez djece

APEL STOŽERU CIVILNE ZAŠTITE
Sportska zajednica Istarske županije od županijskoga je Stožera civilne zaštite u ponedjeljak zatražila da je podupre kako bi se nastavile sportske aktivnosti jer su strožim mjerama zaustavljena gotovo sva sportska natjecanja i treninzi pa će klubovi ostati bez djece.
Smatraju da se mjere moraju revidirati i klubovima i fitness centrima omogućiti sportske aktivnosti kako bi mogli nastaviti rad.

"Smatramo kako se ove mjere ograničenja moraju prilagoditi prema županijama u skladu s njihovim epidemiološkim stanjem u državi. Ovaj apel, osim u ime sportaša, upućujemo i u ime njihovih roditelja, građanki i građana Istarske županije. Naravno, pri tome najveća su nam briga naši sportaši, djeca koja se prestaju baviti sportskim aktivnostima", poručili su iz Sportske zajednice i upozorili da se od početka pandemije gotovo 50 posto djece udaljilo, to jest više ne sudjeluje u klupskim aktivnostima i ne bavi se sportom.
"Treniranja u klubovima nikako nisu žarišta covida jer naši se klubovi pridržavaju svih propisanih mjera vrlo striktno kroz ovo teško vrijeme. Ako ne poduzmemo nešto o tom pitanju, ostat ćemo bez djece u sportskim klubovima što će ubrzo rezultirati zatvaranjem velikog broja naših sportskih klubova, a dugoročno će ostaviti trajne posljedice na tjelesno i mentalno zdravlje naše djece", poručio je predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević.
(rex/foto arhiva)

Facebook komentari