Likovno druženje osoba s poteškoćama u razvoju i vodnjanskih osnovnoškolaca

UDRUGA RODITELJA OSOBA S KOMBINIRANIM SMETNJAMA U PSIHOFIZIČKOM RAZVOJU 
Tradicionalno već svaku godinu Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula organizira u prostorijama Doma mladih u Vodnjanu likovno-kreativnu radionicu i druženje korisnika udruge i učenika Osnovne škole Vodnjan-Scuola elementare Dignano. 

Aktivnost se provodi po programu „Socijalizacija i integracija osoba s intelektualnim teškoćama“, koji financira Grad Vodnjan.

Korisnici udruge i učenici na likovno-kreativnoj radionici provodili su tehniku s područja primijenjenih umjetnosti, odnosno dizajn dekoracije na uporabnim predmetima. Tako su na porculanskim tanjurima slikali specijaliziranim bojama za staklo i keramiku. Bojama za konturiranje iscrtavali su se dekorativni elementi geometrijskih uzoraka  i to prema zadanom, crno-bijelom predlošku s mogućnošću mijenjanja i različitog kombiniranja boja, zatim kistom i tekućom bojom motive prema slobodnom izboru. Nastali unikatni radovi poslužit će svrsi kao tanjuri za objed za potrebe korisnika udruge.                     

Zajedničko druženje korisnika udruge i učenika proteklo je u ugodnoj atmosferi uz pizzu i sokove.

Predsjednik udruge Gvido Radolović, voditeljica programa Vesna Radolović i izvoditeljice aktivnosti Margareta Juričić, te korisnici udruge zahvaljuju ravnatelju Corradu Ghiraldu i profesorici Martini Špehar, te Gradu Vodnjanu na pruženoj potpori i dugogodišnjoj suradnji.

(REx)

Facebook komentari