Liga će ili završiti ili će se napraviti Liga 12 za slijedeću sezonu

ŠTO I KAKO DALJE U HNL-u ?
S obzirom da je UEFA odgodila EURO 2020 za slijedeću godinu nameću se samo dva scenarija nastavka HNL-a. Prvi i najrealniji je da se prvenstvo okonča bez nastavka, da se "zamrzne" postojeće stanje i da se prvak i ekipe koje bi igrale europska natjecanja, da nitko ne ispadne iz lige i da se slijedeće prvenstvo igra po principu Liga 12. Da osim današnje Lige 10 prvoligaši postanu Šibenik i Orijent.

Pod pretpostavkom da će klubovi ostati bez treninga i utakmica minimalno još 15 dana sasvim je jasno da će ekipe imati problema s normalnim odigravanjem utakmica, prvenstveno zbog kondicijske spreme pa je pitanje ima li smisla nastavljati ligu u kojoj su neminovne brojne ozljede kod sportaša profesionalaca.

U slučaju uspostave Lige 12 nitko ne bi bio oštećen, s time što bi, ako se klubovi slože, na kraju idućeg prvenstva ispala tri kluba direktno, a dok bi se jedna ekipa za ostanak borila kroz kvalifikacije. Druga mogućnost je nastavak lige i odigravanje ubrzanog prvenstva, najvjerovatnije bez nazočnosti publike, no i to zavisi isključivo o pretpostavci da se posebne mjere u slučaju zaštite o koronavirusu ukinu na vrijeme.

Naš poudani izvor iz HNS-a tvrdi da u slučaju da se u prvenstvo ne nastavi do početka svibnja sve ideje oko završetka prvenstva do 28. lipnja padaju u vodu i da onda postoje dva scenarija rješavanja situacije o kojima je sada nemoguće špekulirati. Jasno je da duge mjere samozaštite i karantene nisu saveznik brzog i regularnog okončanja lige iako ono već sada po mnogočemu nije regularno.

(NMF)

Facebook komentari