Legendarni Elio Pisak na dvodnevnoj Ča-val fešti u Boogaloou

UZ VITASOVIĆA, GUSTAFE, MOROSINA I ŠAJETU
Doajen istarskog melosa Elio Pisak pridružit će Alenu Vitasoviću, Gustafima, Šajeti i Liviu Morosinu na dvodnevnoj Ča-val fešti koja će se održati 11. i 12. listopada u Boogaloou. Ulaznice su ovaj tjedan puštene u prodaju i mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Boogaloou ili preko sustava Entrio. Cijena jednodnevnih ulaznica je 75 kuna u pretprodaji, 90 kuna na dan, festivalskih 110/140 dok se VIP ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu kupiti isključivo u pretprodaji.

RASPORED:

petak: Alen Vitasović, Šajeta, Elio Pisak
subota: Gustafi, Livio Morosin + gosti iznenađenja


Elio Pisak rođen je u Istri, srcu Europe, kako voli istaći, a i danas živi u Buzetu. Prvi puta je na pozornicu stao s pet godina i pjevao pjesmu majci. Rodio se s vrlo istaknutim osjećajem za ljepotu života i željom da to uvijek nesebično dijeli s drugima kroz svoje pjesme i nastupe. U svojoj bogatoj karijeri surađivao je s najeminentnijim kompozitorima i autorima tekstova: Đ.Novkovićem, R. Dujmićem, Z. Tutićem, I. Lesićem, A. Bašom, Ž. Krznarićem i B. Zlatanovićem te aranžerima: S. Kalogjerom, H. Hegedušićem, A. Valenčićem i M. Došenom. Nastupao je puno u inozemstvu, osim susjednih Slovenije i Italije, tu su nastupi u SAD-u, Kanadi i Australiji. Ipak posebno valja istaći njegov nastup 1994. u pulskoj Areni pred više od 10 tisuća ljudi nakon čega su ga mediji prozvali „kraljem istarske estrade» ili «estradnim lavom istarske osobnosti». Osim na glazbenom, Elio je kao širitelj dobrih vibracija sudjelovao i na drugim poljima, pa tako i u reality showu „Farma 3“ te ostao do samog finala, a nedugo nakon toga svjetlo dana ugledao je njegov veliki hit „Diže mi se“.

Ča-val, popularna i rock-glazba na čakavskom govoru, nazvana po imenu top-ljestvice glazbe na čakavskom dijalektu koja se emitirala na Radio Rijeci. Drži se da su ga osnovali puljski glazbenik, pjesnik i umjetnik Franci Blašković i njegova skupina Gori Ussi Winnetou. Dijalektalni val u hrvatskom popu i rocku pojavio se 1994. na području od Hrvatskoga zagorja do južne Dalmacije, no samo se na području Istre i Kvarnera dugotrajnije održao i afirmirao u medijima i široj publici, osobito izvedbama skupine Gustafi, pjevača Alena Vitasovića (posebice u suradnji sa skladateljem i tekstopiscem Liviom Morosinom) i skupine Šajeta. (S. Kalapoš Gašparac, Rock po istrijanski, Zagreb 2002).

(Rex)

Facebook komentari