“Lanci od mriže” Puljanina Sandra Lučića osvajaju radijske etere

“Lanci od mriže” Puljanina Sandra Lučića osvajaju radijske etere-121255

NOVI SINGL PULSKOG GLAZBENIKA
Ovih dana radijske etere Istre i Kvarnera osvaja jedna nostalgična čakavska balada pulskog glazbenika Sandra Lučića. Riječ je o pjesmi „Lanci od mriže“ koja je izašla pod okriljem izdavačke kuće Hamar Media.
 
Iza same pjesme kriju se redom sve pulska imena, Sanja Brnobić napisala je tekst, dok je Lučić zaslužan za glazbu i aranžman kojeg je napravio uz pomoć Porinom ovjenčanog Marijana Jelenića iz grupe Nola. Jelenić je također odsvirao akustičnu gitaru, te sve snimio u pulskom studiju Partyzan, a miks i mastering napravio je Perica Šuran. 

Sandrov singl popraćen je i spotom kojeg je režirao i producirao mladi Kruno Tadić iz Križa, a kadrove u spotu snimila je Sandrova sestra Ana Lučić. Glavni fokus u službenom videu je na samom tekstu kako bi i oni kojima je istarski čakavski dijalekt potpuno stran mogli što bolje razumijeti njegovo značenje.

„Pjesma „Lanci od mriže“ prvenstveno je čakavska balada koja svojom tematikom, motivima, ali ponajprije emocijom govori o okovima ljubavi čovjeka s mora. Inspirirana morem u sebi krije pravu dozu sjete i tuge, ali miriše na čistu ljubav. Zamišljena i napisana na čakavskom dijalektu ipak ima želju proširiti granice lokalnog i proviriti u druge krajeve, te svojom toplinom osvojiti i ostala srca.“ – rekla je Brnobić, autorica teksta.
 
Od njenog izlaska, ova je čakavska balada postala dio brojnih istarskih radijskih top ljestvica, te se svojim zanimljivim spojem klasičnog mediteranskog i suptilnog doziranog trap prizvuka polako, ali sigurno probija i van čakavskog govornog područja.

(REX)
 

Video vezan uz članak