Laibach i Damir Avdić otvorili 13. A&M festival-VIDEO

DANAS NASTUPAJU FLU, DAMIR AVDIĆ I LET 3
Sinoć se je pred prepunom Boćarskom dvoranom Uljanika održala prva glazbena večer 13. Art & Music festivala. Na festivalu su nastupili slovenska grupa Laibach i bosanski psycho Damir Avdić, a koncert je započeo u 21.30 sati. Danas, drugu po redu večer nastupiti će skupina Flu, ponovno Damir Avdić te riječka grupa Let3. Od ostalih izvođača, u dvije večeri festivala nastupaju
Dance Mamblita (Izola, Slovenija – odabrao: Igor Bašin)
Davidof Kings (Rijeka, Hrvatska – odabrao: Damir Martinović – Mrle)
Disco-n-action (Rijeka, Hrvatska – odabrao: Edi Cukerić)
Manisent i mentalnost (Beograd, Srbija – odabrao: Dragan Ambrozić)
Meduze (Zagreb, Hrvatska – odabrao: Ante Perković)
Multietnička atrakcija (Beograd, Srbija – odabrao: Aleksandar Pavlić)
Nina (Zagreb, Hrvatska – odabrao: Aleksandar Dragaš)
Tutankhamon Space Machine (Pula, Hrvatska – odabrao: Art & Music Festival)
Za  razliku od prethodnih sezona, kad su se bendovi u konkurenciji birali po raspisanom natječaju, ove je godine osam finalista izabrano na drugi način. Osmorici novinara, glazbenika, producenata, organizatora... ukratko, dobrih poznavatelja scene koji su se proteklih godina nalazili u festivalskom žiriju, zadano je da odaberu po jednog izvođača bez službenog diskografskog izdanja koji po njihovom mišljenju zaslužuje nastup na festivalu. Na taj način htjeli smo dobiti stvaran presijek glazbene scene Hrvatske i okolnih zemalja, dovesti u Pulu upravo najzanimljive nove izvođače ovog trenutka. Najbolji bend u konkurenciji i ove godine očekuje nagradno snimanje (60 sati) u pulskom studiju Partyzan.
U sklopu 13. Art & Music Festivala održava se tradicinalno i strip radionica od  6.-11. travnja  pod vodstvom Tihomira Tikulina Tice i Krešimira Certica Misha. (REX/Foto:Basso)

Video vezan uz članak

Facebook komentari