Labin financira rad pet pomoćnika u nastavi kroz projekt “Zajedno do znanja”

LABIN UZ PULU, POREČ, ROVINJ, PAZIN I UMAG ...
Grad Labin je zajedno s partnerima istarskim gradovima Pula, Poreč, Rovinj, Pazin, Umag prijavio projektni prijedlog za financiranje u sklopu Poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom `Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II` u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt je odobren i osigurana su sredstva za rad 83 pomoćnika u Istarskoj županiji. Prihvatljivi troškovi projekta na razini Istarske županije iznose 3,7 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva iznose 1,9 milijuna kuna, a stopa vlastitog sufinanciranja od strane gradova je 48,52% što znači da Labin osigurava godišnje nešto više od 112 tisuća kuna za njihov rad.

Sukladno definiranim potrebama s labinskim osnovnim školama "Ivo Lola Ribar" i Matije Vlačića te Centrom "Liče Faraguna" dva pomoćnika u nastavi zaposlena su u OŠ  "Ivo Lola Ribar"  te tri u Centra "Liče Faraguna".

Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi, kao stručno komunikacijskog posrednika za učenike s poteškoćama u razvoju, pružanje neposredne podrške u razredu, pomoć u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanje socijalno-psiholoških prepreka kao i nastavnih sadržaja.

(REX, 5portal.hr)
 

Facebook komentari