Labin: Europski tjedan mobilnosti – program za utorak, 20. rujna 2016.

"HODAJUĆI AUTOBUS DO ŠKOLE - PEDIBUS"
U sklopu Europskog tjedna mobilnosti sutra će se održati akcija "Hodajući autobus do škole (PEDIBUS)". Obavještavamo zainteresirane učenike i roditelje Osnovne škole "Ivo Lola Ribar", područne škole Kature da će U UTORAK, 20. rujna 2016. biti organiziran "Hodajući autobus do škole (PEDIBUS)" odnosno pratnja odraslih za učenike koji pješače do škole. Učenike će u pješačenju pratiti volonteri: roditelji i učitelji. Kreće se u 7,30 s Poligona na Katurama, u 7,35 je okupljanje ispred Marketa (Kature) i u 7,40 kraj autobusne stanice iznad vrtića.

Planiran dolazak ispred Područne škole Kature 7,45-7,50. "Hodajući autobus do škole" aktivnost je koju u suradnji s LABIN 2000 organiziramo u Europskom tjednu mobilnosti s ciljem promocije pješačenja do škole.

U 10,00 sati započinje biciklijada za djecu dječjih vrtića „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ ispred dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“. U 9,30 sati zatvorit će se za promet prometnica ispred dječjeg vrtića.

 S udrugom za mlade Alfa Albona provest će se akcija Lov na blago. Djeca će rješavanjem pitalica o gradu Labinu otkrivati lokacije gdje se nalaze skriveni predmeti. Naglasak je na fizičkoj aktivnosti i kretanju, ali na edukativan način jer će djeca naučiti o određenim povijesnim znamenitostima Grada Labina.

Djeca će u lovu sudjelovati u ekipama od maksimalno pet članova. Broj sudionika je ograničen pa se zainteresirani moraju što prije javiti na mail: atavic@gmail.com, na broj telefona 098 966 0698 ili putem inboxa na facebook profilu Alfa Albone. Lov na blago počet će ispod gradske lože, a trajat će od 17 do 19 sati.

(REX)

Facebook komentari