Kvalifikacije Erste Plave lige 2019 u atletici

STOTINE OSNOVNOŠKOLACA DANAS SE NATJEČU NA ULJANIKOVOM STADIONU
Kvalifikacije Erste Plave lige 2019 nastavljaju se u srijedu, 29. svibnja, natjecanjem u Puli.

Na stadionu Uljanika proteklih je šest godina trčalo, skakalo i bacalo više od 2.000 osmoškolaca iz Pule, Medulina, Labina, Marčane, Fažane, Šijane, Valture i ostalih mjesta Istarske županije, pa se velik odaziv malih atletičara očekuje i danas.

Uostalom, Uljanikov stadion je važno mjesto hrvatske i europske atletike jer je prije točno 20 godina bio domaćin Atletskom kupu Europe. Tada su na Verudi trčali, skakali i bacali svjetski prvaci Wilson Kipketer, Trine Hattestad i Hanne Haugland, a kladivo je bacala i osnivačica Erste Plave lige Ivana Brkljačić. Nemoguće se toga ne prisjetiti gledajući proteklih godina s kakvim žarom se učenice i učenici istarskih osnovnih škola nadmeću u borbi za jedno od prva dva mjesta koja vode na finale Lige u Zagreb. Ove godine finale se održava 3. rujna, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Vrijedi podsjetiti da su prošle godine na pulskim kvalifikacijama Erste Plave lige sudjelovali učenici iz 24 istarske škole, a najuspješnijom je proglašena OŠ Vidikovac s 47 učenica i učenika na startnim listama.

Natjecanja na Uljanikovom stadionu u srijedu počinju u 15 sati, prema sljedećem rasporedu:

15:00 - 6. razredi;
16:00 - 4. razredi;
17:00 - 5. razredi;
18:00 - 3. razredi 

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanja osmoškolaca u organizaciji atletskog kluba Pro Sport i partnera –  Erste&Steiermärkische banke i Erste Plavih mirovinskih fondova – na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. Cilj natjecanja je privući što veći broj najmlađih sportu i atletici te kroz projekt 60minutaKRENI promicati svijest o važnosti dnevne jednosatne tjelesne aktivnosti kod djece.

(REx/ Foto: Renato Branđolica, Pro Sport)

Facebook komentari