Visualia Festival - Večeras se trči svjetlosna utrka!

PULA ZASJALA U BOJAMA I SVJETLIMA VISUALIA FESTIVALA
Visualia Festival najveći festival svjetlosti u široj regiji donosi posjetiteljima umjetničke radove iz domene svjetlosne i audiovizualne umjetnosti. Šečući gradom može se uživati u svjetlosnim instalacijama, interaktivnim instalacijama, 2D/3D mapping projekcijama, svjetlosnim performansama i sl.
Sudionici ovogodišnjeg svjetlosnog spektakla u Puli je 16 umjetničkih kolektiva i samostalnih umjetnika. Umjetnici dolaze iz osam različitih zemalja i predstavljaju se s 21 umjetnička djela koje povezuje tema svjetla.  

Radovi su smješteni na osam lokacija u centru grada, a umjetnički program dostupan je svima od 20 sati pa do ponoć. Lokacije koje su animirane za vrijeme Festivala su: Portarata, Ulica Sergijevaca, Forum, Kandlerova ulica, Uspon sv. Teodora, Titov park, Park kralja Petra Krešimira i Carrarina ulica.

Visualia Festival proširio je svoj redovni umjetnički program i kroz partnerske manifestacije; tako će se večeras održati noćna utrka Pulska X-ica, a sutra prijepodne održat će se Pula Marathon. Tijekom Visualia Festivala održava se i 16. Međunarodna International Light Association konferencija u Domu branitelja, a Krug Travel Pula otvorio je Virtual Reality poziciju na Forumu te tako omogućio svim posjetiteljima da dožive VR iskustvo te pomoću VR naočala (dostupnih bez naknade na njihovom štandu na Forumu) vide i dožive kako je izgledao Forum prije 2,000 godina!

Neće nedostajati ni zabave; za one najmlađe brine Zemlja Zabave u sklopu Light&Fun programa u Titovom parku te svake festivalske večeri nudi nove sadržaje: Večeras će se tako održati Mini Disco Fever večer uz nezaobilazne "napuhance", a za osvježenje brine Rock Caffe Pula.

Subota je, uz svjetlosnu utrku, u znaku plesnih ritmova pa nemojte propustiti veliki After party u Zajednici Talijana - Circolo Pula gdje su vam Visualci u suradnji s Wine barom Circolo 17 pripremili odličnu zabavu uz čak tri DJ-a, mnoge svjetleće i UV rekvizite, UV bodypaint i još mnogo toga!
Zagrijavanje za party zatvaranja festivala započinje u 23:00 sata i trajat će do 05:00 ujutro, a ukoliko ste i ranije raspoloženi za ples dobrodošli ste i u Arenu gdje se nakon noćne utrke očekuje nastup SuperCover Benda (od 21 sat pa do ponoći). Ulazi u Arenu i Circolo slobodni su za sve posjetitelje!

(REX/FOTO Elvis Malagić)

Facebook komentari