KUD Idijoti na prvome mjestu liste prodaje

NA VRHU LJESTVICE REIZDANJE "GRATIS HITS LIVE!"
Ovogodišnje reizdanje kultnog punk albuma Gratis Hits Live! plijeni značajnu pozornost ljubitelja glazbe, a prema najnovijim podacima o tjednoj prodaji domaćih izdanja, album u izvedbi KUD Idijota popeo se na sam vrh liste.

U izdanju Dancing Beara, album je objavljen povodom svoje 20. obljetnice, a dostupan je na redizajniranom CD izdanju te po prvi put na dvostrukom LP-u. Riječ je o live albumu snimanom 5. i 6. veljače 1999. godine u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava. Na albumu se nalazi 27 energičnih punk skladbi izvedenih toga dana, a to je ujedno i jedino vinilno izdanje pulskog sastava dostupno na tržištu.

Drugu poziciju na listi zauzela je Vanna, diva domaće glazbene scene i ambasadorica ovogodišnjeg Nacionalnog dana albuma. Njezin album Izmiješane boje u izdanju Croatia Recordsa od samog se ulaska na listu pozicionirao među najprodavanije te već boravio na vrhu. Broj 3 zauzeo je Mišo Kovač, i to s kompilacijom Original Album Collection Vol. 1 koju izdaje Croatia Records.

Strana lista prodaje na prvome je mjestu još jednom ugostila popularnog Eda Sheerana i njegov novi album No. 6 Collaborations Project, čiju prodaju u Hrvatskoj zastupa Dancing Bear. Nepromijenjena je i druga pozicija ove liste, gdje se nalaze Black Keys i izdanje Let's Rock. Na treće se mjesto još jednom popeo Bruce Springsteen sa svojim aktualnim izdanjem Western Stars.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

(rex)

Facebook komentari