Kršitelji samoizolacije pune državni proračun

DO SADA NAPLAĆENO KAZNI U IZNOSU OD 130.000 KUNA
Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je u ponedjeljak da je Državni inspektorat, koji je od preko 800 policijskih prijava zbog kršenja mjere samoizolacije zasad odradio njih više od 600, do ovog trenutka naplatio kazne u ukupnom iznosu oko 130.000 kuna. Istaknuo je kako neki ljudi, bez obzira na epidemiju koronavirusa i sve apele da ostanu doma, i dalje krše samoizolaciju i to više puta.

Državni inspektorat, naglasio je da je pokušao doskočiti izdavanjem prekršajnog naloga s kaznom od 8.000 kuna, a za one koji ponovno prekrše tu mjeru i rješenjem kojim se putem Fine ovrhom s računa izravno 'skida' 30.000 kuna.

Učini li to netko opet, na prisilan način i u suradnji s policijom i Civilnom zaštitom sanitarni inspektori vode ih u karantenu. Zasad su zabilježena dva takva slučaja. "Ako bi se to desilo ponovno, mislim da nam ostaje još samo jedna mogućnost - da se takvim ljudima bavi jedna posebna grana medicine koja se zove psihijatrija, jer nije normalno da naši sugrađani ne žele paziti na sebe, ali ni na svoju obitelj i cijelu zajednicu", poručio je Mikulić.

(REX)

Facebook komentari