Kristian Šimić – Izložba crno-bijelih koncertnih analognih fotografija

"NEMAM ZVUK AL'IMAM SLIKU", HUIU GALERIJA, ČETVRTAK, 6. LIPNJA U 20,30 SATI
U četvrtak, 6. lipnja 2019.g. u 20.30 sati, u HUIU galeriji Pula održati će se otvorenje izložbe crno-bijelih koncertnih analognih fotografija „NEMAM ZVUK AL'IMAM SLIKU“, Kristijana Šimića iz Zagreba.

„Sve je počelo 2002. godine kad mi je brat kupio digitalni fotoaparat Canon G3, nedugo nakon toga primijetio sam da su gotovo sve fotografije  koje sam snimio u b&w modu. U isto vrijeme moji radni kolega počeo je „petljati“ s analognom kamerom. Nakon toga sam na brzinu kupio svoj prvi „old school“ SLR, Pentax ME s 50/1.4 objektivom – tijelo se razbilo prilično brzo, ali objektiv je živio kako bi snimio neke od mojih najomiljenijih fotografija.“ Kristian Šimić

Za koncertnu fotografiju koristi isključivo crno-bijeli film. Umjetnike koje želi fotografirati fotografira na koncertima na koje ide poput običnog gledatelja, kojeg zanima njihova glazba gotovo jednako kao i njihovo fotografiranje na pozornici. Izvođače fotografira isključivo na koncertima na kojima ih „hvata“ u opuštenijem raspoloženju: Dirty Three, Duke Garwood, Defheaven, Stetson, Boris, Chelsea Wolfe, Bambi Molesters, And So I Watch You From Afar, Wovenhand, Gone Bald, Handsome Furs, Overflow, Repetitor.

Pridružite se na otvaranju izložbe i druženju s autorom u četvrtak, 6. lipnja 2019. u 20:30 sati, HUIU galerija Pula.

Izložba je otvorena od 6.6. do 19.6.2019., pon. – pet. od 12 do 14 sati i od 18 do 20 sati.

(rex)

Facebook komentari