Krenuli treninzi sportaša na otvorenom

POSJETILI SMO TRENING RUKOMETNOG KLUBA ARENA
Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite o mogućnosti korištenja zatvorenih dvorana u svrhu treninga, ali uz naputak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sportove koji se uobičajeno odvijaju u zatvorenim sportskim objektima da se treninzi i sportsko – rekreativne aktivnosti što je više moguće održavaju na otvorenom prostoru, Pula Sport i Sportska zajednica Grada Pule u dogovoru s klubovima odlučili su od ovoga tjedna, poštujući sve preporuke, otvoriti u kontroliranim uvjetima zatvorene objekte za trenažne procese sportaša.

Sukladno tome, svi sportovi s loptom (rukomet, košarka, odbojka) započeti će s treninzima na otvorenim igralištima dok će oni sportaši koji treniraju u matičnim dvoranama – judo, boks, hrvanje, stolni tenis i ritmička gimnastika moći koristiti dvoranski prostor uz mjere propisane od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naime, u tim dvoranama treniraju članovi jednog kluba i ne dolazi do izmjene različitih sportaša što omogućuje učinkovitije pridržavanje mjera i veću sigurnosti za sportaše.

Slijedom toga, posjetili smo i otvorena igrališta kraj dvorane Doma sportova Mate Parlov, gdje su trenirale mlade rukometašice i rukometaši Arene.

(rex/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari