Krenule prijave na jubilarni 5. Pulski karneval – VIDEO

POZIVAJU SE MANJE I VEĆE GRUPE DA SE PRIJAVE NA KARNEVAL KOJI ĆE SE ODRŽATI 23.2.2019.
U prostorijama Turističke zajednice Grada Pule održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 5. Pulski karneval na kojoj su sudjelovali Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pula i Damir Pletikos ispred Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalske grupe Veli vrh – Valmade.

5. Pulski Karneval bit će održan u subotu, 23. veljače 2019., a Karnevalu će prethoditi tradicionalno predavanje ključeva Grada maškarama 17. siječnja u 17 sati u Gradskoj palači. Posljednjeg dana maškara, u utorak 5.ožujka 2019. održat će se tradicionalno paljenje pusta kod semafora na Velom Vrhu.

Na ovogodišnjem Karnevalu očekuje se oko dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije sa preko 700 učesnika. Karnevalsku povorku predvodit će Puhački orkestar Grada Pule i Pulske mažoretkinje. Velika je novost da će se glavnina Karnevala, osim povorke po gradu, održati u velikom šatoru na Karolini.

Program 5. Pulskog karnevala:

Subota, 23.02.2019.
- Okupljanje maškara na Karolini od 10:30 do 11:30 sati
- Polazak maškarane povorke sa Karoline u 12 sati: Karolina – Arena – Portarata - ulica Sergijevaca – Forum – Kandlerova - Karolina / Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu preko Rive na Karolinu
predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati
- povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će u šatoru za sve sudionike Karnevala biti organiziran ručak i maskenbal
- od 15 sati Veliki maskenbal - Mauro Staraj & La Banda
- od 17 sati – DJ program with Teddy Lee

Na dan karnevala, u Gradskoj palači bit će upriličen prijem kod gradonačelnika gdje će se predstavnicima maškaranih skupina uručiti zahvalnice povodom njihovog sudjelovanja na jubilarnom 5. Pulskom karnevalu.

U vrijeme karnevalskog razdoblja u prostorima Turističke zajednice Pula biti će postavljena izložba posvećena pulskim maškarama.

Organizatori pozivaju sve građane da se prijave na Pulski karneval i uživaju u ludim karnevalskim danima. Prijaviti se mogu i obitelji i manje grupe od 4-5 članova, kao i one brojnije, pravila doista nema. Poziva se stoga što veći broj građana koji će se organizirati u veće ili manje grupe i prijaviti za učestvovanje u karnevalskoj povorci i zabavi.
Prijavnice se mogu preuzeti u Turističkoj zajednici Grada Pule ili na web stranicama http://www.pulainfo.hr , a prjave traju do 14. veljače 2019.

Organizatori 5. Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.
(REx)

Video vezan uz članak

Facebook komentari