Kontejner kao izdvojena ordinacija ispred Doma zdravlja

PUNKT NA KOJEM SE JAVLJAJU SVI KOJI ULAZE
Ispred Istarskih domova zdravlja u Puli prošlog je tjedna bilo parkirano vozilo hitne pomoći koje je predstavljalo izdvojenu ordinaciju koja prima pacijente koji su po preporuci obiteljskih liječnika poslani u tu ordinaciju. Tamo se kategoriziralo pacijente po hitnosti odnosno procijenilo ih se odmah nakon dolaska i uputilo na eventualni daljnji pregled.

Vozilo hitne pomoći danas je zamijenio kontejner koji će se koristiti u ovo vrijeme aktualne situacije opasnosti od širenja koronavirusa. Kontejner također služi kao prijavnica – trijažno mjesto pošto su, prema odluci Županijskog stožera za civilnu zaštitu, obustavljeni svi pregledi pacijenta koji nisu hitni, kako u javnim, tako i privatnim ambulantama. Zbog toga svi koji žele ući u zgradu Doma zdravlja moraju proći ispred prijavnice u kojoj su smješteni zdravstveni radnici koji provjeravaju razlog dolaska i nastoje spriječiti svaki neopravdan ulazak u zgradu.

Važno je da je trijažno mjesto izvan zgrade kako bi se spriječila njena moguća kontaminacija, a ovakav kontejner opremljen je svime što je potrebno za ugodan rad zdravstvenih djelatnika a ujedno ih i štiti od izravnog kontakata s potencijalno zaraženima.

(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari