Koncert Zbora Praksa

REVOLUCIONARNE PJESME KOJE SE BORE PROTIV DRUŠTVENIH RAZLIKA I ZA OSNAŽIVANJE OBESPRAVLJENIH
Pulski Zbor Praksa će u subotu 10. studenog u 20 sati održati koncert u sklopu programa Glazbeno ognjišće u Gradskoj radionici u Puli.

Zbor Praksa od svog osnutka u ožujku 2014. godine broji preko šezdeset nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Francuskoj. Nakon što subotnjeg koncerta zbor se sprema na turneju po Srbiji i Makedoniji. Tom prilikom pripremljen je kao hommage i desetak makedonskih tradicijskih pjesama koje će od 16. do 21. studenog, uz njihov standardni revolucionarni repertoar, izvesti u Skoplju, Ohridu i Strugi. Na koncertu u pulskoj Gradskoj radionici članovi ovog zbora domaćoj će publici predstaviti što su pripremili za Makedoniju.

Zbor Praksa okupio se i izašao na ulice s pjesmama koje govore o društvenim razlikama u kojima živimo, klasnoj solidarnosti te nadilaženju nacionalnih barijera, pjesmama koje su stoljećima služile političkom osnaživanju obespravljenih. Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan, a adresa je Ulica Ljudevita Posavskog 10.

Program "Gradionica" Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova.

(REx)

Video vezan uz članak

Facebook komentari