Koncert u Gradskoj radionici: Zamapaax (Meksiko)

NEDJELJA, 29. RUJAN U 20 SATI
Na svojoj europskoj turneji, nakon Ljubljane, a prije Zagreba, u pulsku Gradsku radionicu u nedjelju 29. rujna u 20.00 dolaze dva iznimna meksička glazbenika koji nastupaju u grupi Zamapaax.

ZAMAPAAX su iz grada Tuluma u Meksiku. Oni u svom izražaju povezuju tri različita glazbena žanra i to flamenko, jazz i afro. Ovom prilikom u Puli će nastupiti kao duo i to Angel Ramos Magaña na cajonu i Fernando Soto na gitari, koji su članovi ovog flamenko fusion benda od ljeta 2017. Oni će s nama podijeliti svoje dvadesetogodišnje glazbeno iskustvo i strast prema izvornom zvučnom putovanju punom boja, nijansi i ritmova koji se rađaju iz flamenka, napuštajući tradicionalno, ali uvijek zadržavajući vlastiti identitet.

Fernando Soto je sudjelovao u različitim postavama u Meksiku i drugdje. Skladao je glazbu za vrhunske umjetnike kao  što su Maria Juncal, Karen Lugo, Martín Cruz, Marién Luévano i surađivao s Carmen Ledesma, Jorge Pardo, Luis de Luis, La Chocolata i drugima. Redovno je nastupao u flamenko klubu "Los Tarantos" u Granadi i pozornicama poput Teatro de Bellas Artes, Teatro de la Ciudad, Auditorio Nacional, Festival Afrocaribeno i drugdje.

Angel Ramos Magaña studirao je cajon kod najvećih majstora ovog instrumenta kao što su El Pirana, Ramon Porrina, Kike Terron i Manu Masaedo, a surađivao je s međunarodno poznatim glazbenicima kao što su Mexicanto, Mitote Jazz, Gabriel Gonzalez y el Groove Capital, Jessie Groove, El Amir, Jorge Pardo i Karen Lugo.

(rex)

Facebook komentari