Koncert prošlogodišnjih dobitnika nagrade Status

SHIPYARD PUB, UTORAK, 13. VELJAČE 2018. U 21 SAT
U organizaciji Hrvatske glazbene unije, u utorak 13. veljače 2018., u Shipyard pubu u Puli, održat će se koncertno predstavljanje prošlogodišnjih dobitnika Nagrade Status. Od 21 sat moći ćete poslušati ponajbolje instrumentaliste koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u diskografskoj i koncertnoj 2016. godini. Njima će se pridružiti glazbenici iz Pule i Istre, također dobitnici Statusa iz prijašnjih godina, kao i istaknuti talentirani mlađi glazbenici, koji se tek trebaju dokazati publici i iskusnijim kolegama.

Ljubitelji ne samo instrumentalnog zvuka već i ponekih vokalnih izvedbi, moći će uživati u više od dva sata glazbenih izvedbi raznih žanrova, krenuvši od funk jazza, jazz fusiona, preko etno- worlda, do blues-rocka i srodnih glazbenih stilova. U predivnom ambijentu Shipyard puba, koji je konceptualno zamišljen kao tematski pub te mjesto druženja ljudi jednakih senzibiliteta, savršeno će se sljubiti ovaj zanimljiv spoj glazbenika i njihovih žanrova kroz ugodnu atmosferu, profinjenost, i dobar sluh publike kojoj je i namijenjen.
 
Da glazbena večer bude jedinstvena i pamtljiva, uz svoje zanimljive dosjetke sve će pratiti i voditi Dražen Turina Šajeta. Ulaz je slobodan.

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija već 22. godinu za redom, za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi, a o dobitnicima temeljem pristiglih prijava kolega, odlučuju članovi stručnih komisija koje čine poznati i priznati hrvatski glazbenici i producenti, a takvo priznanje struke posebna je čast svakom dobitniku.

Dodjela ovogodišnjeg Statusa 2018 održat će se 28. veljače 2018. u klubu Johann Franck u Zagrebu, srijeda u 19:30h.

Nekoliko informacijama o izvođačima:

OOGROOVAJ

Funk jazz kvintet Oogroovay čine poznati hrvatski jazz glazbenici mlađe generacije: Branko Sterpin truba, Miron Hauser trombon, Luka Žužić klavijature, Adriano Bernobić bubanj i Luka Veselinović bas gitara. Oogroovay svira kako instrumentalne autorske skladbe, tako i covere jazz klasika, te ima toliko dobar, čist i prirodan zvuk, da nastup tako vrhunskih glazbenika predstavlja istinski glazbeni i zvučni užitak. Radi se o "creme de la creme" jazz glazbenicima koji su sudionici glavnih projekata u, zadnjih godina, neobično bogatoj hrvatskoj jazz sceni. Radi se o prvoligaškom sastavu hrvatskog jazza čiji članovi imaju izuzetno brojne nastupe na jazz festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, neki od njih surađuju sa Jazz orkestrom HRT-a, neki su i dobitnici prestižne nagrade Hrvatske glazbene unije Status, te broje razne suradnje s glazbenicima sa hrvatske glazbene scene.

SHUGO'S FOOSY

Shugo's foosy  je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a čine ga Alen Špada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi). Prvi autorski album „Grains of Sand“ izdali su 2014. godine. Iako se njihov stil može okarakterizirati kao jazz/fusion, otvoreni su za različite utjecaje i kombinacije stilova sve u svrhu izražavanja svojih emocija.  Njihov autorski instrumentalni jazz odiše životnom energijom.   

LUKA ŽUŽIĆ QUARTET

Luka ŽuŽić Quartet sastavljen je od ovogodisnjih dobitnika Nagrade Status. Nagrađivani glazbenici izvode autorski jazz,  te ujedno i  jazz standarde. Ovakav vrhunski tim glazbenika čine Luka Žužić na trombonu, Zoran Majstorović na gitari, Luka Veselinović na kontrabasu, te Borko Rupena na bubnjevima.

VERVET

(Denis Makin – vokal i gitara |Dušan Prosen - hammond piano |Tea Tidić – bas i vokal |Marco Mattietti – bubnjevi)
Grupu Vervet osnovao je 2002. godine novigradski gitarist, pjevač, skladatelj i tekstopisac Denis Makin. U početku je grupa djelovala kao trio, te su uglavnom izvodili repertoar obrada skladbi Jimija Hendrixa i Stevieja Raya Vaughana. Grupa je održala brojne koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Slovačkoj, Engleskoj, Italiji, Velikoj Britaniji…
Kroz godine mijenjali su se članovi grupe, a početkom 2015. godine grupa kreće s radom na autorskim skladbama, a rezultat toga jest album «Dok plačeš i smiješ se». Glavni autor i tekstopisac je Denis Makin, a uz njega grupu čine klavijaturist Dušan Prosen, basistica i pjevačica Tea Tidić i bubnjar Marco Mattietti. Vervet je nove pjesme promovirao na brojnim koncertima, među kojima svakako valja istaknuti nastup na UmagoBlues festivalu te na Sea Star festivalu gdje su pozornicu dijelili s velikanima Prodigy, Urban i Dubioza Kolektiv.

FRANKO KRAJCAR & INDIVIA

(Franko Krajcar-tradicionalni instrumenti, vokal/Mauro Giorgi-gitara, Mladen Parezanović-bas/ Roberto Legović-bubanj/ Martin Glavaš-gitara, prateći vokal/ Daniel Smonelli-klavijatura/ Dean Simonelli-saksofon, flauta, perkusije, prateći vokal/)
Franko Krajcar, osnivač grupe Franko Krajcar i Indivia, rođen u Puli, profesionalni je glazbenik koji prati etno scenu već dvadeset godina. Otišao je iz Hrvatske s devetnaest godina u želji za novim glazbenim iskustvom i poznanstvima. Proputovao je gotovo cijelu Europu, živio i svirao u Švicarskoj te surađivao s glazbenicima u Italiji, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj. Po povratku u Pulu započeo je svirati kao pridruženi član Livio Morosin band-a, a nakon toga 2008. godine izdaje prvi autorski album „Pensieri“, nakon čega izdaje još dva autorska albuma. Njegovu glazba, u cilju predstavljanja posebnog osobnog stila, čini kombinacija etno i duhovne glazbe.

ZORAN ČALIĆ

Zoran Čalić rodjen je u Vinkovcima 1973.godine . Sa nepunih 16 godina pokreće svoj prvi sastav Pokvarena Mašta. 1989. godine objavljuje prve snimke pod okriljem Zdenka Franjića i njegove kultne etikete Slušaj najglasnije. Početkom devedesetih (1992.) pridružuje se grupi Majke (Vinkovci). Iste godine sudjeluje u stvaranju drugog albuma Majki - Razdor, u kojem gradi svoj prepoznatljiv autorski i glazbeni stil . Tijekom djelovanja u Majkama, Čalić je snimio 7 albuma. Na nastupu u Puli prateći sastav bit će mu prijatelji iz grupe Vervet. Evo što o suradnji sa Vervetom kaže sam Zoran: „U Puli ću svirat tri pjesme sa svojeg prvijenca - U moru i plamenu, Iz daljine, i Ruku mi daj. Ovaj puta samnom na pozornici će svirat grupa Vervet iz Novigrada, s kojima sam svirao u više navrata u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi. Jednostavno, volim svirat i improvizirat s ljudima s kojima dijelim slične poglede na glazbu i na život općenito, a to su u svakom slučaju dečki i cura iz grupe Vervet!“

Zoran Majstorović Loose Trio

Zoran Majstorović – oud, Borko Rupena - bubanj, udaraljke, Robert Mikuljan - truba, krilnica
Uz "Atma Mundi Ensemble" Zoran Majstorović godinama vodi i svoj "Loose Trio" u sklopu kojeg surađuje sa mnogim hrvatskim i inozemnim jazz i etno glazbenicima. Nit vodilja ovog trio sastava je instrumentalna etno/world glazba u svom najboljem izdanju, tradicionalne i originalne kompozicije inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta; od afričke glazbe, glazbe dalekog istoka, orijentalne glazbe pa sve do istarske ljestvice.

VOODOO RAMBLE

Voodoo Ramble je power blues trio sastavljen od glazbenika iz Duga Rese, Karlovca i Zagreba. Pokrenut je na inicijativu frontmena - gitariste i pjevača Borisa Dugog - Novačkog Zambe, kako bi stvarali i izvodili originalni autorski materijal. Uz Samuela Kokanovića(bas) i Maria Klarića(bubanj) band kreće na mnogobrojne “reprezentacijske” koncerte kao što su npr. Svjetski Blues Challenge (2014.) u Memphisu, te European Blues Challenge u Italiji gdje 2016. predstavljaju Hrvatsku.

AFTERSHOCK – RAŠIć & BUHIn

Basist Mario Rašić i gitarist Nebojša Buhin nastupiti će na koncertu u Puli pojačani sa bubnjarom Mariom Klarićem i trubačem Markom Prepelićem. Biti će to ujedno prva live promocija pjesama sa njihovog zajedničkog albuma „Aftershock“ u izdanju „Croatia Records“-a. Ideju vodilju Maria Rašića – autora ukorijenjenog u fusion & etno te veterana rock scene popratio je gitarist Nebojša Buhin, poznatiji po svojim Porinom nagrađivanim instrumentalnim albumima. Glazba spaja atmosferične teme, žestoke ritmove i bas melodije.

(rex)

Facebook komentari