Koncert Power Tria oduševio pulsku publiku

NAKON GODINU DANA JAZZBINA SE VRATILA U CABAHIU
Nakon godinu dana, Jazzbina se ponovno vratila u Cabahiu, i – oduševila sve prisutne. Koncert Power Trija održati će se u nedjelju 23.05. u Caffe baru Cabahia . Izvrstan koncert Power Tria -  ekipe čiji su članovi već jednom ili više puta gostovali u Puli, održan je sinoć s početkom u 21 sat. Žaljko Marković dodijelio je glazbenicima diplome za dugogodišnju uspješnu suradnju, obzirom da vrsni glazbenici već godinama dolaze u Pulu svirati. Power Trio predvodi bubnjar Marko Đorđević Sveti, a s njim sviraju pijanist Vasil Hadžimanov, kojem će ovo biti treći nastup u Puli u nekoliko mjeseci, te gitarist Branko Trijić, između ostalog član Hadžimanovljevog benda. Nastupit će na terasi Cabahije, što će biti prvi nastup nakon što je ovaj kafić, u kojem su se redovito održavali koncerti Jazzbine, stradao u požaru sredinom lipnja prošle godine.
Koncert za sve glazbene ukuse ce biti svojevrstan world fusion triju vrsnih glazbenika i njihovih iskustava, stečenih školovanjem i nastupanjem na svjetskoj glazbenoj sceni.
Vasil Hadžimanov (klavijature) više je nego poznat istarskoj publici! Predvodi svoju grupu VASIL HADŽIMANOV BAND. Njegova ideja o kombiniranju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih modernih glazbenih stilova (jazz, funk, world music…) u njegovoj glazbi je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup jazz glazbi.
Marko Đordjević (bubnjevi) je svirao sa nekim od najistaknutijih glazbenika današnjice. Matt Garrison, Eric Lewis, Wayne Krantz, Eli Degibri, Jonah Smith samo su neka od imena iz karijere u kojoj je snimio oko 50 albuma i imao tisuće živih nastupa širom svijeta. Predvodi svoju grupu “SVETI”, za koju piše originalnu glazbu inspiriranu balkanskom etno tradicijom.
Branko Trijić (gitara) svirao je sa Vasilom Hadžimanovim, Slobodanom Trkuljom, Rambom Amadeusom kao i kultnim bendom Deca Losih Muzičara. Predvodi svoju grupu KONZILIJUM. U svojoj glazbi koristi balkanske ritmičke i melodijske motive, što njegovo moderno i kreativno sviranje čini posebno interesantnim. (REX/Foto: Safet Omerović - BASSO)

Facebook komentari