Koncert i modna revija u unutarnjem dvorištu ‘Žute škole’

OVOG ČETVRTKA GIMNAZIJA PULA CJELODNEVNIM PROGRAMOM SLAVI SVOJ DAN
Gimnazija Pula u četvrtak, 16. svibnja slavi Dan škole, a ove godine gimnazijalci su pripremili zbilja poseban zabavni i kulturno-umjetnički prognam koji će se odvijati kroz cijeli dan. 

Kako najavljuje ravnatelj Gimnazije Filip Zoričić, "u unutarnjem dvorištu žute škole održat ćemo humanitarni koncert bivših i sadašnjih učenika i reviju osam pulskih dizajnera. Voditelji programa bit će Eric Skoko, naš sadašnji učenik, i Vlatka Kolarović, naša bivša učenica".

Za glazbeni dio večeri koji započinje u 19 sati pobrinut će se školski bend kojeg čine Ive Cukerić, Dorian Kuzmić i Bojan Crnogorčić, a sve okupljene oduševit će i nastup pjevačice u usponu, bivše učenice Ines Nozice. Osim nje, nastupit će i Lara Demarin i Luka Demarin, Elena Krizmanić te Marija Božić i Romina Legović na harmonikama. Uz mnoštvo dobre glazbe i modnu reviju, publiku očekuje i nastup plesnog kluba Gimnastars i Stand up nastup bivšeg gimnazijalca Vidmarija Rašića.

Frizure uređuju učenice susjedne Strukovne škole, a make-up učenice Gimnazije Klara Grgorinić i Klara Sošić.

No prije večernjeg programa, u Gimnaziji će se događati mnoge zabavne aktivnosti koje će zbližiti učenike i profesore te im omogućiti zajedničko druženje u opuštenoj atmosferi. Ujutro su prvi na redu igrokaz "Fameja" i školska predstava "Od subote do subote" školskog Dramskog kluba. Zatim slijede razni sportovi i natjecanja između razreda. Učenici će zatim zaigrati kviz, ali i krenuti u vrlo zanimljivu potragu - tražit će svoje profesore po gradu, no izazov će biti još složeniji jer će se profesori prerušiti i dobro sakriti. 
Odigrat će se i utakmice odbojke Profesorice vs. Profesori, ali i Profesorice vs. Maturantice. Učenici će protiv profesora odmjeriti snage i u nogometu i stolnom tenisu. Nakon matematičke društvene igre, sve prolaznike očekuje pravi spektakl. U 12:15 sati svi učenici otplesat će valcer i Balun na školskom igralištu. 

Ravnatelj Zoričić zahvaljuje svim sponzorima, među kojima je Artimi i Marko Račan koji će sve zabilježiti kamerom, Zemlja zabave koja će omogućiti da se večernji program lijepo čuje i svijetli te Odjel za kulturu grada Pule i Pula film festival koji će postaviti veliku binu i stolice za potpuni doživljaj u posebnom ambijentu školskog unutarnjeg dvorišta. 

Koncert je humanitarnog karaktera, a iako se ulaznice neće naplaćivati, svaki dobrotvorni prilog ide udruzi Naš san njihov osmjeh koja se brine o potrebitim građanima Istre i za njih nabavlja hranu i druge potrepštine. 

Ravnatelj Gimnazije poziva sve sugrađane, a posebno bivše i sadašnje učenike Gimnazije Pula da proslave Dan škole u zbilja posebnoj atmosferi unutarnjeg dvorišta Žute škole, na koje će mnogi vjerojatno ući po prvi puta zahvaljujući ovoj prigodi. 

(REx/RŠ)

Facebook komentari