Koncert: Chris na handpanu (A-Vienna)

SUBOTA, 28. RUJNA U 20 SATI
Gradska radionica u subotu 28. rujna 2019. u 20:00 sati organizira koncert austrijskog virtuoza na handpanu (hangu) Christiana Schratta.

Chris dolazi iz Beča, svira handpan, bubnjeve i udaraljke, a obično nastupa u raznolikom međunarodnom okruženju u okviru različitih projekata i žanrova. Odranije povezan s rock, hip hop i funk muzikom, 2007. godine postaje zaljubljenik u HANG te od tog vremena kontinuirano ulazi u nove projekte i suradnje s međunarodnim umjetnicima. Mistični i minimalni zvuk njegovih izvanrednih kompozicija publiku dira duboko u srce i dušu, što je vjerojatno najbolji opis handpan projekta.

Chris kaže: "Osjećam da vibracije handpana mogu otključati prostore mog dubljeg ja i potaknuti sustave za oporavak." Zadnjih pet godina Chris se u sviranju handpana usredotočuje na klasični reducirani stil te radi turneje po Europi i Kini. Njegova dva hang instrumenta stapaju se zajedno tvoreći izvanrednu boju zvuka, a glazba je blaga, nježna, skladna i usporavajuća,  prekidajući tako brzi tempo našeg grozničavog životnog ritma.

Uživajte u ovom nesvakidašnjem zvukovnom putovanju sferama koje će vas duboko dirnuti uz Chris na handpanu.

Facebook komentari