Škola plivanja za predškolce umaških vrtića „Duga“ i „Girotondo“

UKUPNO 70-AK PREDŠKOLACA
Sredinom srpnja uspješno je završena još jedna desetodnevna škola plivanja sa predškolcima umaških vrtića “Duga“ i „Girotondo“. Iz Dječjeg vrtića „Duga“ u školu plivanja je bilo uključeno 50 predškolaca, dok je iz vrtića „Girotondo“ bilo uključeno njih 19.

Kao i nekoliko godina ranije, škola plivanja organizirana je na umaškoj pješčanoj plaži „Villa Rita“ u Stella Marisu, obzirom na dobar pristup plaži, kao i samom moru, što uvelike olakšava organizaciju škole plivanja za djecu predškolske dobi. Program je počinjao s jutarnjom tjelovježbom na suhom, igrama i vježbama u dubokoj vodi s raznim pomagalima. Ovim su se vježbama i igrama djeca svakodnevno privikavala na vodu te savladavala osnovne motoričke strukture kretanja u vodi. U manje strukturiranom periodu dana bile su tu i igre u pijesku. Tijekom škole plivanja savladavale su se i prve tehnike plivanja vježbama na suhom, prsna tehnika, kraul i leđna tehnika. Sva su djeca uspješno ostvarila ciljeve i zadatke iz programa, a testiranja djece koja su provodili treneri, pokazala su koliko je svako dijete bilo uspješno u savladavanju tehnika plivanja, ali i što još treba usavršiti.

Posljednji dan škole plivanja svi su sudionici posjetili ronilački klub „Subaquatic“ u Stella Marisu, gdje su domaćini priredili kratki ronilački program i predstavili djeci osnovnu ronilačku opremu. Sam kraj škole plivanja obilježen je podjelom diploma i uživanjem u sladoledu.

Na kraju svakako treba spomenuti trenere i odgajatelje koji su brinuli o organizaciji i sigurnosti, zabavi i učenju djece tijekom deset dana škole plivanja: prof. kineziologije Saša Rupena (voditelj sportskog programa u DV „Duga“ Umag), Sanja Šteka Kaštrun, Valentino Štingl i Nuša Vivoda kao treneri plivanja, te odgojiteljice Alma Bećirević, Kristina Štefanek,  Dragana Prakljačić, Kristina Pokorni, Keti Valenta Nović, Marija Dundović , Valnea Šverko i Azzura Barbo.

Umag, koji ponosno i zasluženo nosi titulu „Europski grad sporta 2018“, KONTINUIRANO promovira sport te svim građanima, od najmlađe do najstarije dobi, nudi brojne mogućnosti uključivanja u sport na profesionalnoj i rekreativnoj razini.

(REX)

Facebook komentari