Kišan i tmuran početak radnog tjedna

OSTATAK TJEDNA IPAK SUNČAN, ALI OŠTAR
Za razliku od prošlotjednog sunčanog vremena, u novi tjedan ušli smo s oblačnim, kišovitim, ali i za doba godine hladnim vremenom. Današnji dan čak više podsjeća na kasnu jesen ili ranu zimu nego na tek uvodni dio blage jeseni.

I ostatak dana donosi oblačno vrijeme i mjestimičnu kišu uz temperature od 8 do 12 stupnjeva diljem Istre koje zahtijevaju toplu odjeću i obuću.

U Gorskom kotaru već je počela lagana susnježica i snijeg koje su moguće i na Učki čiji je vrh Vojak na 0,3°C, dakle tek nekoliko decimala nedostaje za idealne uvjete za snijeg. U 8 sati već se zabijelio Zavižan uz pravu zimsku temperaturu zraka koja iznosi hladnih -1°C. Kiša na snijeg postupno okreće i na Platku gdje se u višim dijelovima polako počinje bijeliti i stvarati sliku dostojnu godišnjeg doba koje na red dolazi tek u prosincu.

Unatoč tmurnom početku radnog tjedna, već od sutra možemo očekivati postupno razvedravanje koje će vrhunac dostići u srijedu kada će sunce obasjati cijeli poluotok, no uz i dalje oštre temperature koje će se kretati od 2 do 9 u jutarnjem dijelu dana, te od 14 do 17 tijekom popodneva.
(Rex/foto ST)

Facebook komentari