Kartaj i putuj! Kreativni imaginarij u Motovunu

UDRUGA SUNCOKRET ODRŽALA JE RADIONICE ZA RADNE TERAPEUTKINJE
Proteklog je vikenda udruga Suncokret – Pula u Motovunu održala radionice za radne terapeutkinje i volonterke istarskih domova za starije, nemoćne i psihički bolesne osobe iz likovnih tehnika i vještina vođenja grupe.

Petnaestak okupljenih iz domova u Novigradu, Rovinju, Puli, Umagu i Poreču bavilo se izrađivanjem zbirke karata koje su ih vodile kroz vrijeme, uspomene i imaginarne destinacije. Dizajnerica Milica Kesić Kiš vodila je kroz jednostavne tehnike oblikovanja i ukrašavanja kutija i karata. Tehnike su jednostavne i praktične za korištenje u svim dobnim skupinama, pa tako i u domovima gdje rade i volontiraju okupljene sudionica. Psihologinja Marlena Plavšić usmjeravala je radne terapeutkinje i volonterke na promišljanja o putovanjima, polazištima, odredištima, razlozima za odlaske i povratke. Bili su to primjeri tehnika kreativnog razmišljanja i stvaranja, primjenjivih za izražavanje ideja, zabavu, introspektivno osvrtanje i grupno povezivanje. Polaznica radionice Daniela Vukelja sudionice je utkala u osam dijelova brokata, dinamičke vježbe istezanja i usredotočenosti podrijetlom iz Kine.

Radionice koje Udruga Suncokret – Pula provodi u okviru projekta Zabavne i korisne vještine financijski podržavaju Istarska županija i Grad Pula.

(REX)

Facebook komentari