Jumić: Sigurno možemo nauditi Osijeku

SUBOTA, 3. TRAVANJ U 15 SATI, ISTRA 1961 - OSIJEK
Na održanoj tiskovnoj konferenciji, uoči utakmice 27. kola HT prve lige između Istre 1961 i Osijeka, najavu utakmice dali su glavni trener Danijel Jumić i igrač Petar Bosančić. Utakmica je na rasporedu danas, 3. travnja s početkom u 15 sati.

"Danas nam dolazi jedna od najboljih ekipa u HNL-u. Ekipa koja ima pobjednički mentalitet i dug kontinuitet dobrih rezultata. Cijenimo ih, poštujemo i svjesni smo njihove kvalitete ali isto tako smo svjesni naših mogućnosti. Sigurno možemo nauditi protivniku i na to smo fokusirani i na taj način pripremamo momčad da sutra bude spremna za utakmicu." – istaknuo je trener Jumić na početku i dodao:

"Trebat ćemo se fokusirati na stvari koje dobro radimo i ponavljati ih kako bismo protivnika doveli u nelagodnu situaciju, da utakmica krene u smjeru u kojem će Osječani početi osjećati nervozu. Naš izgled, energija, agresivnost, fokus, koncentracija, taktička disciplina i tehnička kvaliteta, sve to mora biti na visokom nivou želimo li smanjiti mogućnost Osijeku da se razmaše."

Dobra stvar za Istru 1961, ali otežavajuća okolnost za trenera uoči utakmice s Osječanima bio je izostanak čak petorice igrača zbog reprezentativnih obveza. Prvi se u Pulu vratio Šutalo, u četvrtak su stigli Vuk i Levitt, a Bande i Ondoa tek jučer.

"Specifična je situacija da se neki igrači priključuju momčadi dan pred prvenstvenu utakmicu te smo zbog izostanka reprezentativaca na nekim stvarima vezanim uz taktički plan mogli raditi manje od željenog, ali to nije utjecalo na pripreme i sve što smo zamislili za ovu pauzu, to smo i odradili. Neke smo igrači odmorili, neke dodatno napunili samopouzdanjem kroz utakmicu s Kapfenbergom i spremni dočekujemo Osijek." - naglasio je Jumić, i istaknuo situaciju oko Vuka:

"Vuk je osjetio aduktor dok smo bili u Svetom Martinu na Muri, nismo željeli ulaziti u rizik i stoga nije konkurirao za gostovanje u Koprivnici. Potom se priključio U-21 reprezentaciji gdje je bio pod tretmanom uz koji je rješavao tu ozljedu, zbog koje nije imao minutažu na utakmicama. Po povratku je u četvrtak radio sa strane i jučer ušao normalno u trening te nam ostaje da vidimo u kakvom će danas biti stanju. Što se tiče Levitta, on nije igrao za Wales na dvije kvalifikacijske utakmice te je odradio samo poluvrijeme u prijateljskom ogledu s Meksikom i bit će, kao i Vuk, u konkurenciji za Osijek."

"Sutra čekamo Osijek, ekipu koja je na vrhu i koja se bori za naslov. Iza nas je jedan pozitivan niz i pozitivan rezultat, uspjeli smo se odmoriti i napuniti baterije kroz ovaj tjedan, tako da spremni čekamo utakmicu" - rekao je stoper Petar Bosančić.

(rex)

Facebook komentari