Jumić: Bande i Hara su radom na treninzima zaslužili priliku

SRIJEDA, 24. VELJAČE U 17 SATI: ŠIBENIK - ISTRA 1961
Danas se održala tiskovna konferencija uoči odigravanja odgođene utakmice Hrvatskog kupa između Šibenika i Istre 1961. Najviše je bilo govora oko novih igrača-pojačanja koja nisu dobili priliku u utakmici prvenstva za Istru 1961, već se trener Jumić odlučio dati priliku napadačima bez samopuzdanja koji ne bi od straha pogodili gol ni s dva - tri metra, a o njihovim bomba šutevima da i ne govorimo. Odjednom, Hara i Bande su se pokazali na treninzima (između tiskovne i Varaždina bio samo jedan trening) i u Šibeniku bi trebali startati od prve. Za igrača Manchester Uniteda Levitta ima samo superlative, ali smatra da nije čvrst za HNL, za kamerunskog reprezentativca golmana Ondou, kaže da ga još ne pozna (čovjek osvoji Afrički kup 2017.), ali zna da su za njega trenutno Paus i Juric ispred njega.  

Na početku tiskovne konferencije trener Danijel Jumić je prvo najavio sutrašnju utakmicu:

"Utakmicu kupa iskoristit ćemo kako bi bolje upoznali nove igrače koji su nam došli. Ući ćemo u utakmicu maksimalno motivirani, želimo proći dalje i želimo pobijediti. Igrači su već na jučerašnjem treningu dobro izgledali i dobro reagirali, nakon današnjeg treninga putujemo za Šibenik, s maksimalnim fokusom na tu utakmicu. Dobro nam je došlo da se utakmica odmah igra, da zaboravimo Varaždin." 

Za sada se zna da u Šibenik ne putuju ozlijeđeni Sergi i Perković, te Tomašević, Guzina, Lončar koji su dobili poštedu. 

"Bande je dobro reagirao u ovoj prvoj utakmici i od prvog dana pokazuje da nam može pomoći, tako da će početi utakmicu, kao i Taichi Hara, koji je odradio vrlo dobar trening, imam osjećaj da se adaptirao. Možda su neki očekivali da ćemo već protiv Varaždina ulaziti sa novim igračima, ali ja od prvog dana radim na taj način da želim kroz trening upoznati igrača, da bi mu onda dao priliku. Ova je utakmica prava prilika da pokažu da li na njih možemo računati. Ne želim preskakati igrače koji na treningu izgledaju dobro i da dajem priliku nekome ko me u to nije uvjerio." - rekao je Jumić.

Na pitanje zašto samo kod Istre 1961 novopridošli igrači trebaju aklimatizaciju, zašto im se ne da odmah prilika, kao što to rade i drugi klubovi (primjer Varaždin i Boban koji im je donio tri boda nakon dva treninga, Čeperko, Bohar, Brlek, Miloš u Osijeku od prvog dana standardni), trener Jumić je odgovorio:

"Mi ne gledamo primjer drugih, konkretno Varaždina, gledam prvenstveno nas, vi ste na naše igrače gledali vrlo podcjenjivački govoreći da je Levitt za neke naše igrače svemirski brod, jer oni jako dobro igraju, ako je problem da Lončar puca penal nakon što je odigrao par utakmica na jako visokom nivou i nakon toga što je u Rijeci zabio gol (poništen o.a.), nakon što je okrenuo utakmicu sa Slaven Belupom, ne slažem se. Da li bi bilo bolje s novim igračima, nikada nećemo znati, ali ja ne funkcioniram i ne živim i na način da žalim za nečim što se nije desilo. Ne gledam na to negativno već isključivo pozitivno. A to je da je Guzina odigrao jako dobru utakmicu na Rujevici, jako dobru utakmicu protiv Varaždina, da li bi Guzina bio sretan da je zabio, naravno da bi, ali za sve postoji vrijeme. Nisam tip koji će maknuti igrača kojeg znam kako igra i trenira, a staviti igrača kojeg manje poznam. Taj igrač me mora uvjeriti na treningu i Bande me je sad uvjerio i odmah će igrati." - rekao je Jumić dodavši "vi ste sami bili zadovoljni utakmicom na Rujevici, mi smo protiv Varaždina bili bolji, imali jedanesterac, imali igrača više, dvije stative, niz šansi. Imate pravo da su oni igrali cijelo prvenstvo i da smo tu gdje jesmo, ali vjerujem u igrače koji me uvjere na treningu i vjerujem u igrače koji su odigrali utakmicu dobro kao na Rujevici. Na kraju krajeva, Bandea smo uveli pola sata, Šipoša osam minuta, a kad mi govorite za Varaždin, ne želimo ulaziti u tuđe dvorište, za njih je ispalo super, za nas manje dobro."

"Ja ne mogu reći da poznam ove nove igrače, ja ih upoznajem, jedan Taichi Hara je letio 20 sati, nije spavao pet dana i vi očekujete da on igra, ali za mene to nije ok, a ja imam malo veću sliku od vas." - rekao je Jumić. 

"Šibenik se brani cijelom momčadi, imaju tri opasna igrača u napadu koja su nepredvidljiva, kad Bulat primi loptu postaju nepredvidljivi i tad su opasni. Mi smo fokusirani na nas i znamo gdje su opasni." - rekao je o Šibeniku trener Puljana dodavši da na svježinu može Istra 1961 biti jako opasna, tu će biti i Bande i Hara i Vuk i Gržan će na put, tako da će za napad imati oružje s kojim se mogu boriti.

"Šibenik nije na nekakvom nivou, ali ga prati rezultat. Gol koji smo dobili u Šibeniku je stvar naše dekoncentracije i njima ide sve na mlin, tako i protiv Belupa gol koji su zabili kada se Jurić sam sjurio i riješio utakmicu. Radimo na tome da i mi malo gore izgledamo, ali da u srijedu dođemo do pobjede." - završio je Jumić. 

O Dylanu Levittu je trener Puljana rekao:

"Levitt je interesantan igrač, tehnički dobar, ima odličnu dijagonalu, pravi tipični engleski vezni igrač, čvrst stav, brzi protok lopte, problem kod njega je da je fizički slab za HNL. Tu gdje je više prljavštine, teško mu se nametnuti. Dolazi iz sredine, u kojem je njegov klub uvijek imao posjed lopte, ali kad dođe u duel sa Blagojevićem ili Lončarom, ima problem."

Za Ondoa, golmana koji je sa svojom reprezentacijom osvojio Afrički kup nacije, Jumić je rekao da ga mora vidjeti u situaciji, Jurica i Pausa zna, Ondou zna s treninga i pokazuje kvalitetu, ali treba ga uvjeriti da je zavrijedio da bude u momčadi ispred Jurica i Pausa. 

"Ne funkcioniram na način da nekog koji je bio prvi pa drugi golman, da ga maknem zato što je došao novi." - zaključio je svoj stav o novim igračima trener Istre 1961, Danijel Jumić.

(rex)

Facebook komentari