Jučerašnje nevrijeme “poigralo” se jedrilicom na Mornaru

LJETO BAŠ I NE STIŽE, ZAR NE ?
Vremenske neprilike i nestabilne prilike u Istri poigravaju se ne samo tlakom građana, već nažalost, i njihovom imovinom.

I dok je jučer poslije podne oko 17 sati Pazinštinu zahvatila iznimno snažno grmljavinsko nevrijeme sa ekstremnim oborinama većem dijelu područja, gdje je u Lindaru do 18.00 sati, prema Istrametu, palo  čak 55 mm! Cestama je potekla bujica koja je nosila sitno kamenje te značajno otežavala promet, a prema informacijama s terena vatrogasci su imali pune ruke posla. U samom gradu Pazinu  pala su 43 mm, a u Starom Pazinu zabilježen je 41 mm.

Osim ekstremno obilne kiše bilo je i tuče koja je pričinila štete na poljoprivrednim kulturama. Temperatura zraka u kratkom vremenskom roku snizila se na samo 12°C, vrijednost koju je u tim trenucima mjerila meteorološka postaja na Zavižanu.

U Puli je posebice bilo napeto na moru, kao što svjedoče i fotografije sa kupališta Mornar. U nastavku tjedna, očekuje se djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno vrijeme . Meteorolozi i dalje najavljuju mogućnost pojave grmljavinskih pljuskova, no uglavnom samo na krajnjem sjeveroistoku poluotoka. Puhat će umjeren, na moru povremeno jak jugozapadnjak. Dnevne temperature zraka ujednačene, kretat će se uglavnom između 23 i 26°C, donosi Istramet.

U četvrtak djelomice sunčano i nestabilno vrijeme uz mogućnost pojave lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, no uglavnom samo u gorskom području. Puhat će umjereno, na moru jako jugo uz mogućnost olujnih udara! Jutarnje temperature od 14 do 20°C, dnevne između 25 i 28°C.

(REX; foto: Z. Đorđević)

Facebook komentari