Jučer na punktovima policija uhvatila dvoje iz samoizolacije

OD 5.000 KONTROLIRANIH VOZILA, 184 OSOBE SU BILE BEZ PROPUSNICE
Policijski službenici su od prije dva dana na području cijele PU istarske započeli nadziranje provedbe Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je Stožer civilne zaštite RH donio u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom. Obveza je građana da se mjere dosljedno pridržavaju.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite.

Jučer do 15 sati, prvog dana primjene Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, djelatnici PU istarske kontrolirali su 5.000 vozila od kojih 184 osobe nisu imale propusnice, a dvoje od "prijestupnika" su trebali biti u samoizolaciji. Kako nam je rekla Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske, jučer su policajci bili blagi, te dio ljudi bez propusnice i uz opomene puštali, ali od danas je režim pooštren i bez propusnica nitko neće moći napustiti mjesto prebivališta.

Za dvije osobe koje su trebale biti u samoizolaciji slijedi prijava Državnom inspektoratu, a Nataša Vitasović nam je rekla:

"To je vrlo neodgovorno ponašanje i policija je o tome izvijestila Državni inspektorat kako bi im izrekao sankciju, odnosno novčanu kaznu."

(rex)

Facebook komentari