Jubilej 50 godina odlaska na Mjesec - VIDEO

U INOVATIVNOJ KAMPANJI STUDIJA TUMPIĆ/PRENC ZA VAŽNOG TALIJANSKOG PROIZVOĐAČA
“Ovo je mali korak za čovjeka, ali divovski skok za čovječanstvo”, izjavio je američki astronaut Neil Armstrong nakon što je stupio na tlo Mjeseca prije 50 godina. Ove smo godine obilježili jubilej tog događaja koji svojim tehnološkim uspjehom nadahnjuje mnoge do današnjih dana. Taj je važan pothvat bio inspiracija i Studiju Tumpić/Prenc u izradi videospota za tvrtku Videotec, vodećeg talijanskog proizvođača sigurnosnih kamera koji posluje u više od 200 zemalja. Kampanja predstavlja kameru Ulisse Evo, proizvod koji kombinira visoku tehnologiju, kvalitetu i dizajn te jamči, kako navodi tvrtka, maksimalni stupanj sigurnosti u svim uvjetima, kako vremenskim, tako i u raznim prostorima u kojima se može koristiti kao što su gradska područja, željeznice, autoceste, zračne luke i industrijska postrojenja.

"Klijent je želio prezentirati proizvod u svim tim aplikacijama i uvjetima pa nije bilo jednostavno napraviti nešto kreativno. No, mislimo da smo uspjeli, jer dok prikazujemo proizvod u njegovom korištenju, ispričali smo i priču s neočekivanim krajem. Na početku promotivnog videa vidimo kamen koji podsjeća na prapovijesni uzorak. Međutim, prateći ga na dugom putovanju iz perspektive Videotecovih kamera, na kraju saznajemo da je zapravo riječ o vrijednom kamenu donesenom upravo s prvog čovjekova slijetanja na Mjesec. Htjeli smo povezati ovaj važan događaj za čovječanstvo s inovativnim tehnološkim proizvodom, oboje rezultat tehnološkog napretka", pojašnjava Anselmo Tumpić, kreativni direktor rovinjskog studija.

Glas naratora u spotu cijelo vrijeme govori o evoluciji čovjeka, tj. tehnologije, od prvog trenutka kada je upravo kamenom upaljena prva iskra prema ljudskom napretku do samog kraja kada je čovjek zahvaljujući tehnološkom napretku uspio doći do Mjeseca te uzeti uzorak s njega. Spot je potpuno realiziran u 3D animaciji čime se još jednom htjelo naglasiti tehnološku vrijednost tvrtke. Realizirala ga je također hrvatska produkcijska kuća Interpolis, a animator je Boris Goreta. Uz bok tehnološki modernoj animaciji, glazba osmišljena isključivo za ovaj video odsvirana je klasičnim instrumentima.

Kontakt s Videotecom stvoren je još za vrijeme dugogodišnjeg boravka i rada Anselma Tumpića u Italiji, a suradnja je nastavljena i osnivanjem studija Tumpić/Prenc u Rovinju, kojem talijanska tvrtka i pored svog kreativnog tima dodjeljuje velike projekte poput lansiranja novih proizvoda. "Zadovoljni smo kreativnošću rovinjskog studija, a i njihova je kvaliteta te konkurentnost na međunarodnoj razini. Takva je i produkcija odrađena u Hrvatskoj, što dokazuje da i u ovoj zemlji možemo naći kvalitetne i vjerodostojne partnere za suradnju", kazao je Alessandro Franchini iz tvrtke Videotec, jednog od europskih lidera u proizvodnji sigurnosnih video sustava.
(Rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari