Još jedan uspjeh sestara Nine i Lucije Škopac

CROTONE INTERNATIONAL CARNIVAL RACE 2016.
Ovaj puta mjesto radnje je jug Italije, bolje rečeno grad Crotone u kojem su sestre, Nina i Lucija Škopac, jedriličarke Clivo Sailing Cluba vrlo uspješno završile još jednu međunarodnu regatu.

Od 6. do 9. veljače u gradu Crotone, održala se regata Crotone International Carnival Race 2016. na kojoj je sudjelovalo oko 300 jedriličara klase optimist iz cijele Europe. Ono što ovu regatu čini zanimljivom jest činjenica da se jedrilo na regatnom polju nadolazećeg Europskog prvenstva, za čiju će organizaciju biti zadužen upravo Club Velico Crotone. Vremenski uvijeti tijekom regate bili su gotovo idealni, sunčano sa dosta stabilnog vjetra iz različitih smjerova, jakosti od 15 do 30 čvorova.

Nina i Lucija su tijekom cijele regate odličnim i konstantnim jedrenjem stalno bile pri vrhu te na kraju i završile sa odličnim rezultatom.

Nina Škopac natjecala se u kategoriji juniora u kojoj je rezultatima (12, (21), 8, 9, 8, 8, 17, 3, 6, 5) iz 10 plovova, osvojila 13. mjesto u ukupnom poretku te 3. mjesto u kategoriji djevojaka.

Lucija Škopac svoje snage odmjerila je u kategoriji kadeta, koji su odjedrili 6 plovova. Rezultatima (5, 4, (9), 8, 2, 7) Lucija je osvojila 4. mjesto u ukupnom poretku te 1. mjesto u kategoriji djevojaka.

I ovoga puta su se ove dvije jedriličarke Cliva uspjele popeti na postolje, svaka u svojoj kategoriji, te donijeti kući još po koji pehar.
Crotone kao grad vjetra i jedrenja te bogate kluture i tradicije, zajedno sa organizatorima učinili su sve moguće da regata bude vrlo uspješna u svakom pogledu, od položaja regatnog polja pa do sudaca te regatnog odbora. Zasigurno će zablistati u istom sjaju i ovoga ljeta tijekom Europskog prvenstva za optimiste gdje se očekuju i hrvatski predstavnici.   
(Rex)

Facebook komentari