Još dva dana gastro manifestacije “4. Dani mednih delicija središnje Istre”

Još dva dana gastro manifestacije “4. Dani mednih delicija središnje Istre”-104363

MANIFESTACIJA SE ODRŽAVA OD 1. DO 29. VELJAČE 2020.
Ovogodišnji, 4. Dani mednih delicija središnje Istre odvijat će se od 01. do 29. veljače 2020., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.  Pošto je u petak, 14. veljače, Valentinovo, "4. Dani mednih delicija središnje Istre" dobar je izbor za odvesti dragu osobu na ručak ili večeru. 

Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nude ovi ugostitelji:  

Agroturizam Ograde (Katun Lindarski) - ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete - zapečena rebrica sa medom, prilog pečeni krumpir - Pazinski cukerančić s malvazijom i medom;

Konoba Vela vrata (Beram) - suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom - tagliata od ramsteka s medom i narančom - čokoladna torta s medom i maslinovim uljem;

Konoba-pizzeria 2. Peron (Cerovlje) – energetska medena salata na kremi od koprive – ravioli u umaku od meda, kadulje i pinjola – confit pačja prsa zapečena s medom i bademima, s griz medaljonima i brokulom – medeni zalogaj od meda, skute, datulja, grožđica i suhih smokava;

Agroturizam Stara štala (Borut) - makaruni u bijelom umaku (2-3 vrste sira) s medom - restani krumpir, svinjski but s umakom od meda, salata - palačinke sa skutom i medom, kuhano vino;

Boljunska konoba (Boljun) - uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom i suhe kobasice - svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom - semifreddo od mandolata s preljevom od meda;

Restoran Čiže (Trviž) - ravioli sa svježim sirom i medom - punjena pileća rolica sa sirom i mrkvom u umaku od meda s prilogom – krema od vanilije s medom i muškatnim oraščićem;

Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) – istarski pršut, ombolo, kobasice, panceta, slana rolada sa skutom i medom – medeni medaljoni s domaćim krumpirom - medena torta, kava, rakija;

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) – suhi ombolo i panceta sa suhim smokvama u medu – svinjski kare punjen šljivama u umaku od terana i meda – medeni kolač;

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) – njoki s vrganjima i medom – pileća fortuna s medom – medena pita;  

Konoba Marino (Gračišće) – medeni aperitiv, maneštra – kobasice i suhi zarebnjak (ombolo) s kiselim kapuzom i krumpirom na luku i domaćoj panceti s umakom od senfa i meda – skuta s medom i orasima.

Pazin Zapad Restaurant & Wine bar (Stancija Pataj, Pazin) - topli tart od domaće ricotte i timijana, dressing od meda i oraha, mikro salata - teleći entrecote punjen šumskim gljivama, glaziran češnjakom i medom, pečene šparoge, tekuća palenta - klasičan talijanski tiramisu s medom.

Organizatori 4. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina su TZ središnje Istre, Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.
 
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je OVDJE

(rex)