KESTENI, ŽIŽULE, GLJIVE, TIKVE, BATATI...
Jesen je na pulsku tržnicu, osim ugođaja, donijela prave sezonske plodove kojima se svake godine, čim malo zahladi, iznova veselimo. Štandove tako prekrivaju kesteni, mandarine, narovi, gljive…
Kesteni variraju cijenom, a mi smo naišli na pazinske po cijeni od 36 kuna po kili.
Od gljiva, u ponudi su vrganji, lisičke i pečurke koje se prodaju po cijeni od 20 kuna po košarici dok su sunčanice i martinčice 10 kuna.
Žižule se mogu kupiti na kilu po cijeni od 30 kuna, odnosno već zapakirane težine pola kile po upola manjoj cijeni.
Vrijedni prodavači u ponudi imaju i narove, razne vrste jabuka i mandarina, ali i puno lisnatog povrća, raznobojnih papričica, pa i domaće rađenih sokova.
Pažnju su nam najviše privukli veliki batat i isto toliko velika ukrasna tikva. Tikve i buče su inače izvrsne i jeftine za krem juhe, dok je domaći batat ukusan i zdrav kao prilog ali i kao dodatak juhama, pa čak i za pripremu slastica.
(REx/foto:Manuel Angelini)