Jesen ‘ušetala’ na pulsku tržnicu

Jesen ‘ušetala’ na pulsku tržnicu-110796

KESTENI, ŽIŽULE, GLJIVE, TIKVE, BATATI...
Jesen je na pulsku tržnicu, osim ugođaja, donijela prave sezonske plodove kojima se svake godine, čim malo zahladi, iznova veselimo. Štandove tako prekrivaju kesteni, mandarine, narovi, gljive…

Kesteni variraju cijenom, a mi smo naišli na pazinske po cijeni od 36 kuna po kili.

Od gljiva, u ponudi su vrganji, lisičke i pečurke koje se prodaju po cijeni od 20 kuna po košarici dok su sunčanice i martinčice 10 kuna.

Žižule se mogu kupiti na kilu po cijeni od 30 kuna, odnosno već zapakirane težine pola kile po upola manjoj cijeni.

Vrijedni prodavači u ponudi imaju i narove, razne vrste jabuka i mandarina, ali i puno lisnatog povrća, raznobojnih papričica, pa i domaće rađenih sokova.

Pažnju su nam najviše privukli veliki batat i isto toliko velika ukrasna tikva. Tikve i buče su inače izvrsne i jeftine za krem juhe, dok je domaći batat ukusan i zdrav kao prilog ali i kao dodatak juhama, pa čak i za pripremu slastica.

(REx/foto:Manuel Angelini)