Jesen u padeli i ovog vikenda

PULSKA TRŽNICA...
I ovaj vikend su u pripremi mirisni i zabavni susreti na pulskoj centralnoj tržnici. Jesen u padeli nam donosi buzaru od pedoća u velikoj pulskoj padeli u subotu, 1. listopada. Meštar od kužine Budimir Žižović pripremit će je na svoj način te vjerujemo da ćete prste polizat nakon degustacije. Buzara će biti napravljena sa 100 kg pedoća te svih ostalih namirnica koje koje možete kupiti na pulskoj tržnici, a prvi pjati se očekuju oko 11 sati. Jesen je doista mirisna na pulskoj tržnici, ali pored gastro događaja, možete uživati i u glazbenim notama grupe In Vino Veritas. Gastro manifestaciju Jesen u padeli podupiru Grad Pula i Turistička zajednica Grada. 

Program tijekom vikenda počeo je već u petak sa HandMade by Markat. 

I u subotu će se predstaviti 3 OPG-a čije proizvode i inače možete kupiti na pulskoj tržnici. Naime, OPG Zohil, OPG Vanda i OPG Tomi nastoje oformiti udruženje OPG-a kako bi se osnažili u nastupima na tržištu ali i podržali opstanak malih i srednjih proizvođača te tradicionalnih tržnica. Pula je, pored ostalog, poznata po prekrasnoj tržnici koja postaje okupljalište građana, ali i redovna točka koju posjećuju turisti, gosti grada. OPG-i će predstaviti sve svoje proizvode koje inače nude, ali i neke nove koje će nuditi kupcima kroz sljedećih 10 godina. Novi proizvodi su možda rješenje kako da mali proizvođači opstanu na tržištu. Stvarajući novu vrijednost i drugačije proizvode te udruživanjem OPG-a može se pronaći dio tržišta koje uvijek žudi za gastronomskim drugačijim proizvodima, novim okusima ali i vrlo važnom zdravom hranom. Ovi OPG-i su ujedno i članovi udruge AgroPula, a za ovaj vikend planiraju i predstavljanje nekoliko drugih OPG-a koji će možda biti njihovi poslovni partneri u budućnosti. Dođite i potražite nove proizvode kao što su namazi od svježeg povrća - ovom prigodom moći ćete degustirati ljutu varijantu vege istarske paštete, ali i kupiti domaći češnjak, ljutu papriku. Bit će tu i chili umaka, sušenih pomidora, sušene ljute paprike. Posebna prezentacija bit će za novi sok - eko sok od domaće mandarine, limuna i narandže iz doline Neretve. Proivod se zove Mandarin. OPG-i nastoje naći i stvoriti nove vrijednosti proizvoda koje bi ih istaknule na sve većem tržištu hrane. Ono što će ih odvojiti od drugih je upravo kvaliteta proizvoda, drugačija hrana, zdrave namirnice te u konačnici i novi okusi koje nude, a koje će kupci zasigurno prepoznati.  Uskoro će se većina tih proizvoda moći pronaći i u internet ponudi, a u tijeku je i osnivanje tvrtke "Jednostavno ljuto". 

U subotu se s mirisima pulske padele pridružuju i izlagači Mirisa i okusa Istre. Tako će nam se predstaviti: OPG Franjul, OPG Trivunović, OPG Vitasović, OPG Stipančić, OPG Bodiš i OPG Brig. Njihovi prostori zamirisat će mirisima lavande, maslinovog drva, a bit će tu i domaćeg meda te ostalih pčelinjih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, namaza i maslinovog ulja. (REX)

Facebook komentari