Jeff Mills i Nina Kraviz zatvorili 6. Dimensions festival

VEČERAS ZAPOČINJE 10. OUTLOOK FESTIVAL
Dugoočekivanim nastupima glazbenih teškaša, Jeffa Millsa i Nine Kraviz, uspješno je završio jedan od najuglednijih svjetskih festivala elektronske glazbe Dimensions koji je započeo u srijedu nezaboravnim koncertom velike Grace Jones i Moderata u pulskoj Areni.

U pet festivalskih dana posjetitelji su poslušali i pogledali 150 glazbenika na 11 pozornica na samoj štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, glavnoj pozornici The Clearingu, popularnoj dnevnoj pozoznici The Beach te brojnim zabavama na brodovima koji su plovili jedinstvenim brijunskim arhipelagom. Pored glavnih zvijezda festivala, techno pionira i osnivača kultnog detroitskog labela Underground Resistancea – velikog Jeffa Millsa i jedne od najpopularnijih ženskih elektronskih glazbenica Nine Kraviz, izdvajamo nastupe najvećih favorita publike, a ujedno i krunskih nositelja line-upa ovogodišnjeg festivala: Floating Pointsa, Dâm-Funka, Helene Hauff, Male, Thea Parrisha, Marcela Dettmanna, Daphnija, Levona Vincenta, Antala, Goldiea, Adriana Sherwooda, Gilesa Petersona i mnogih drugih. Pozornicama su se izmjenjivali i brojni domaći izvođači: Petar Dundov, Ilija Rudman, Le Chocolat Noir, Mimi, Labud, Chui, Kozmodrum te prijatelji izdavačke kuće PDV koja je imala svoju večer u kultnom Ballroomu: Bebeto, Mislav, Pytzek, Andra Lekaj, Volster iBorut Cvajner.

Među zaljubljenicima u savršenu kombinaciju istančanog line-upa sastavljenog od najboljih elektronskih glazbenika, nesvakidašnje lokacije – uzbudljive tvrđave Punta Christo koja gleda na nacionalni park Brijune te kasnoljetnog kupanja bilježi se sve veći broj posjetitelja iz raznih europskih zemalja. I dalje prednjače posjetitelji iz Velike Britanije, no stižu ih Francuzi, Talijani, Nizozemci, Njemci, velik je porast gostiju iz srednjoistočne Europe, a još uvijek raste broj posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Festival je poželjna destinacija i za značajan broj Australaca i Amerikanaca, a svi zajedno nastanjuju uglavnom festivalski kamp u sklopu kojeg postoji i opcija glamuroznog kampinga tzv. glampinga, te privatne kapacitete u Štinjanu, Puli i okolici.

Nakon malog predaha, britanske i hrvatske organizacijske ekipe, počet će jubilarno, deseto izdanje Outlook Festivala koje započinje večeras u pulskoj Areni. (REX)

Facebook komentari