Jednotjedni projekt HUIU Provocative - g. project

SUBOTA, 29. SRPANJ U 21 SAT, GALERIJA HUIU
U subotu, 29. srpnja 2017. godine u 21 sat u galeriju Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUIU,  Zagrebačka 27, Pula poziva na predstavljanje rezultata jednotjednog projekta HUIU Provocative - g. project.

Inicijativa "g. projekt" je kolektivni i putujući projekt koji će imati svoj debi u prostoru multidisciplinarne HUIU galerije Pula od 24. do 29. srpnja 2017. Rezultat je suradnje s različitim subjektima posvećenim promicanju kulture, kao što su: Istarska županija, HUIU, MEDIAZone i Mrkli Mrak. Složeni pokret koji uključuje suradnju s institucijama, udrugama, umjetnicima, znanstvenicima, posebno osobama koje gravitiraju na području "Istroveneta" (Venezia-Istra).

Kroz projekt se pokušava mapirati i iskoristiti neke od neprofitnih kulturnih aktivnosti u širem društveno-kulturnom kontekstu, putem sljedećih aktivnosti: Laboratori fotografije i sitotiska s eko-održivim formulama,  Laboratori prirodnog dizajna – Kokedama, instalacije - Erotic Point of View i audio-vizualne instalacije, razgovori s autorima, vizualno-zvučna istraživanja, audio set Site Specific & Jam Session, video-mapping i performans.

Na kraju tjedna posvećenog laboratorijskim aktivnostima planira se večer „finissage/opening” na kojoj će se predstaviti radovi sudionika u aktivnostima, uz dijalog o djelima umjetnika uključenih u projekt kroz performativne aktivnosti tokom večeri.

U proteklom tjednu sudionici  EKO – BOX radionice „pinhole“ fotografije s ekološki prihvatljivim i prirodnim formulama za razvijanje fotografija koristili su otopine na bazi kave i stvarali fotografije bez primjene fotoaparata.

Na radionici sitotiska FORMAT GOTTLIEBSIEBDRUCK uz korištenje eko održivih formula i postupaka s naglaskom na prirodnim pigmentima i materijalima polaznici su realizirati otiske naglašavajući njihove specifične izražajne karakteristike . Radionica ima za primarni cilj zainteresirati i educirati mlade o različitim tehnikama tiska te ih u isto vrijeme upoznati s važnošću odgovornog ponašanja prema okolišu. (REX)

Facebook komentari